Praesidium 2013-2014

Cudi

Dit jaar zijn wij verantwoordelijk zijn voor de cursusdienst. Het is onze queeste jullie de teksten en cursussen te geven die jullie zo nodig hebben en jullie zo te verlichten. Wij zullen de drukkers zijn van de kennis die jullie in jezelf gedramd moeten hebben tegen het einde van volgend jaar. Wij zijn de cudi-maatjes, Lore Brepoels en Hannes Van Engeland.

cudi@nfk.be

Schatbewaarder

(Juliette de Wit)

Feest

Of het glas halfvol of halfleeg is, is een filosofische vraag. Wat het antwoord ook mag wezen, deze feestploeg vult het jouwe bij! Schol!

(Joep Bronneberg, Koen Vangramberen, Mathilde Geysen)

PR

Dag beste medefilosofen! Wij, Charlotte en Ellen, zijn van plan jullie volgend academiejaar elke week met deze woorden te begroeten. Als pr zijnde dragen wij immers de verantwoordelijkheid om jullie met veel plezier en enthousiasme in te lichten over alle prachtige activiteiten die Ataraxia voor jullie zal plannen.
Dit wondere gebeuren kan natuurlijk enkel plaatsvinden
wanneer je een stem uitbrengt. Dus, kom naar onze kiesweek en kijk zelf of dit smaakt naar meer!Hi there dear fellow philosophers!

(Ellen Turelinckx, Charlotte Fortems)

 pr@nfk.be
Onderwijs

“We don’t need no education.” Ook Pink Floyd slaat de bal wel eens mis. Onderwijs is wat ons samenbrengt… Graag houden wij – Erdem Yılmaz en Marie Vanwingh- jullie op de hoogte van het reilen en zeilen in onderwijsland. Wij zijn dan ook luisterend oor en aanspreekpunt. Wij willen een stem geven aan de belangen van studenten. We hopen eerstejaars wegwijs te maken in de jungle van afkortingen als ISP en IER en in het doolhof dat het minorsysteem soms kan zijn.

(Marie Vanwingh)

onderwijs@nfk.be

Sport


Dit sterrenteam -Ewoud De Sadeleer en Lorenzo Buti- neemt de functie Sport en Spel onder zijn vleugels. Met enthousiasme kijken we al uit naar de waaier van activiteiten die we voor jullie in petto hebben. We leggen de lat volgend jaar torenhoog, met als enige doelstelling de nfk’ers onvergetelijke activiteiten voor te schotelen waar je het later zelfs nog met je kleinkinderen over zult hebben. Met een focus op zowel sport als spel laten wij niemand ongemoeid of onberoerd. Laat het iedereen maar al weten dat er bij Sport en Spel niet aan half werk wordt gedaan: Als wij gaan, dan gaan wij hard!

(Ewoud De Sadeleer, Lorenzo Butti) 
sport@nfk.be

Fakbar

‘This is the place where we will tell you to drink beer and you will like it. And drink it.’

(Katleen Pasgang, Vincent nijs)

Cultuur

Cultuur verheft de mens boven de dieren. Cultuur hoort essentieel tot ons menszijn en verrijkt het. Filosofen zijn zich daar als geen ander van bewust en de post cultuur binnen het presidium van het NFK is dan ook altijd een bijzondere geweest. Dit jaar zullen wij onze uiterste best doen de zware plicht die deze met zich meebrengt zo goed mogelijk te vervullen. Van onze volledige inzet en toewijding kunt u zeker zijn, aan ambitie ontbreekt het ons niet. Sterker nog, wij zullen proberen uw culturele leven tot een hoogtepunt te brengen waar u later slechts weemoedig aan terug kunt denken!
Daar u niet volledig in passiviteit te laten rusten, willen wij u aanmoedigen met het volgende citaat:
One ought every day at least, to hear a little song, read a good poem, see a fine picture, and, if it were possible, to speak a few reasonable words.
~ Goethe

(Hannelore Verbelen, Christiaan Schoonenberg, Lalina Goddard)

cultuur@nfk.be

Triumviraat

Praeses: Roderik De Turck

Vicepraesides: Vincent De Weerdt, Elly Suys