Praesidium 2017-2018

Hoogpraesidium

Dit machtig koninginnenpaar zijn de fundamenten en boegbeelden die dit praesidium samen houden. Zij houden de fakkel brandend en leiden de weg doorheen het donker van uw studentenjaren. Sophie en Sofie oftewel de SS zijn niet alleen twee ferm geëngageerde dames, maar zijn ook grootste leiders die naast Caesar, Napoleon of Torfs kunnen staan. God save the Queens!

 

DeWijzer

De foto zegt het allemaal: deze knapen stralen niet alleen jeugdige schoonheid en viriliteit uit, maar ook ongeëvenaarde creativiteit. Iedere avond, in de schaarse uren die ze nog overhouden naast hun filosofische reflecties en hun modellencarrière voor Abercrombie & Fitch, zetten deze helden en desperado’s van onze tijd zich met een stevig glas rode wijn achter hun typmachine en leveren hun dagelijkse bijdrage aan de westerse literatuur. Wolfram haalt inspiratie uit zijn Brusselse roots voor zijn diepgaande poëtische inbreng aan ons roemruchte kringblad. Felix verbaast steeds weer met zijn post-ironische memes en de vlijmscherpe maatschappelijke analyses die daarin vervat liggen. Onvergetelijk zijn ook de pennenvruchten van Rik, die net als Felix zijn artistieke gaven binnenkort overvloedig zal bewijzen als hoofdrolspeler in het NFK-toneel. Als de postmoderne tijdsgeest een fysieke verschij-ningsvorm had, dan zou het dit dynamische trio zijn: geen betere critici en poëten van onze tijd dan deze drie onverlaten.

 

Fakbar

Het glorieuze kwintet dat zich zal bezighouden met de bevrediging van uw wekelijkse nood aan alcohol en contact met studiegenoten, zou niet hetzelfde zijn zonder Michiel, die met zijn alom bekende stiptheid en efficiëntie alles in goede banen zal leiden. Zijn jarenlange ervaring met alcohol en andere bedwelmende middelen is daarop een welkom surplus. Ook in de handen van zijn jaargenoot Ian, gekenmerkt door zijn epische blonde lokken, wordt de tapkraan een heus wapen: Ian en de kraan versmelten als het ware tot een transcendente synthese, een bolwerk van dorstlessende perfectie.Joris was afgelopen jaar al in de fakbar en heeft alle knepen van het vak onder de knie. Om al deze mannelijke drankzucht enigszins in toom te houden, is er ten slotte de beeldschone Iris, die u na elke onberispelijk getapte pint doet verlangen naar meer. 8

 

Cudi

Nog nooit zult u het gevoel hebben gehad dat al uw cursussen, entreetickets en dergelijke meer zó subliem verzorgd zijn als in de handen van dit power duo. Silke doet met haar verbluffende schoonheid en charmes heel het HIW bezwijken. Zelfs de minst vlijtige student, die gewoonlijk geen enkele syllabus koopt, wordt door haar lieflijke lach in de verleiding gebracht om toch alle nodige lesmateriaal in te slaan, al was het maar om die luttele momenten langer in haar nabijheid te kunnen doorbrengen. Haar vrouwelijke touch wordt perfect gecomplementeerd door de woeste viriliteit van Joris, over wiens zwoelheid we al even graag de loftrompet afsteken op risico dat geruchten over onze eigen geaardheid de ronde beginnen te gaan. Met zijn dromerige blik en iconische baret is hij al sinds jaar en dag de ware mascotte van het HIW geworden. De Bonnie en Clyde van het HIW, zoals ze in de volksmond gewoonlijk worden genoemd, werken samen aan een mooiere cursusdienst, een mooier instituut, een mooiere Lebenswelt in het algemeen.

 

Schatbewaarder

 

De schatbewaarder, de quaestor van ons studentikoos imperium, is in tijden zoals deze één van de meest begeerde posten. Via verschillende lobbyisten heeft hij het oor van onze praeses bereikt, die dan ook altijd zijn woord in achting neemt. Deze neoliberale insteek zorgt voor een tegengewicht voor menig communist aka Gregg. Een grotere schat dan Aaron zelf bestaat er niet, dus het is geen wonder dat deze sympathieke schavuit uit het verre westen verstand van zaken heeft als het gaat om schatbewaring. Banken hebben een slechte reputatie, maar deze held met zijn klassiek-Griekse baard is als een lichtpunt aan de horizon, een oase van ambachtelijke eerlijkheid in dit verdorven aardse tranendal. Bij hem kunt u 24/7 terecht voor monetair advies en vragen over de financiën van het HIW (of overigens ook andere, meer diepgaande levensvragen).

 

Sport

Ja, sport is ook een onderdeel van dit praesidium. Geen sport, geen filosofie; want hoewel menig filosoof kan worden beschouwd als fysiek mislukte denkatleet, zullen deze twee straffe madammen uw spieren hun inherente doel doen vervullen. De eerste atletische gigant is de stralende Sophie. Welke Sophie vraagt u? Wij weten het ook niet meer. Deze derde Sophie is echter extreem gezond, zo blijkt. Dus zij die denken er gemakkelijk af te komen bij de sportevenementen: weet dat de lat hoog ligt. Het heroïsche duo wordt afgemaakt met de sprankelende Luna. We zijn er nog steeds niet helemaal over uit of de Harry Potterfangirl ironisch of onironisch enthousiast is over het aankomende zwerkbaltoernooi op 9

 

het HIW. Of zal het post-ironisch zijn? Ook de rol van Sophie in dit hele debacle is dubieus: was het uiteindelijk wellicht de keuze van Sophie, of moet ik zeggen: Sophie’s Choice?

 

Webmaster

Onze moderne universiteit is natuurlijk niet langer weg te denken van de recente technologische ontwikkelingen, zoals de stoommachine en het drieslagstelsel. Maar blijkbaar hebben we als het om de technologische zaken van het NFK gaat nog een despotisch systeem. Onze Webmaster, de slavendrijver van de internetzaken. Dit jaar wordt onze meester Luca. Deze verlichte despoot zal ons allemaal redden van de digitale ondergang. Vergeet echter niet te buigen als je hem in de wandelgangen tegenkomt, anders stuurt Hij met gemak een digitaal virus op je af en ben je zo een week ziek. Met de krachten van de reboot en de control-alt-delete zal Hij een ware digitale revolutie ontketenen die de NFK site een net wat gemakkelijkere lay-out zal verschaffen. Prijs onze meester Luca!

 

PR

De propagandamachine van deze dictatuur van de student zal u verzekeren van een al dan niet ietwat gekleurde berichtgeving omtrent de events, georganiseerd door NFK. Als heuse detectives zullen zij u tijd, plaats en dader voorleggen op de meest ongepaste momenten! Wie zijn de verkondigers van het ware woord vraagt u? Allereerst Sophie. Deze charmante dame zal uw hersenen trakteren op de blijde boodschap van het NFK. Met haar experimentele maieutiek zal ze haar looks gebruiken om de ware informatie bij alle studenten naar boven te halen. Wisten we immers niet altijd al dat we op Sophie’s Choice zouden stemmen? De persuasieve Kasper en Michiel staan haar bij in het schrijven van het heilige schrift. Veel hermeneutiek zal het heilige boek der Facebookevents dit jaar niet nodig hebben, nu het wordt geschreven door deze drie scherpe geesten.

 

Cultuur

Dat het Avondland nog niet is gevallen, hebben we natuurlijk te danken aan onze eigen cultuurafdeling bij NFK. Zouden deze welontwikkelde übermenschen ons niet vertellen wat wel en wat niet kunst is, dan zouden we nu nog in holen leven en luisteren naar Ludovico Einaudi, bah! Dit jaar zal de rol van uomo universale worden ingevuld door Walt en Toine. Walt heeft dit jaar reeds zijn artistieke tendensen getoond op de open expo, dus komend jaar kunnen we wellicht zijn weltschmerz weer op papier of doek vertolkt zien. Toine zocht cultuur afgelopen jaar in een andere hoek: hij was samen met Ian een immens populair DJ-duo, en ja 10

 

jongens en meisjes, deze week zullen we ze weer in actie zien. Dus komend jaar zitten we goed bij dit veelzijdige duo en kan de westerse cultuur nog even rustig ademhalen.

 

Feest

Het HIW geeft niet zomaar een feest of een TD, neen, wanneer deze drie musketiers het roer overnemen weet iedereen de dansvloer te vinden. Deze ritmische afgezanten van Bacchus zullen u het fijnste der feesten voorschotelen, waar men niet alleen herinneringen maakt voor het leven (die u hopelijk de volgende dag niet kwijt bent), maar ook het leven even kan vergeten. Ja, wanneer het op een feestje aankomt, kunnen we dat wel overlaten aan Toine bijvoorbeeld. Zijn celebritystatus en horde fans komen bij ieder feestje waar hij aan de plaatjes draait weer naar boven. Ook Walt staat paraat om de dansvloer nog onveiliger te maken komend jaar. Zijn creatieve geest zal de feestjes dat pretentieus ironische randje geven waar wij wijsgeren zo op verzot zijn. Dan nog Luca. Zijn immense macht als Webmaster zullen de feestje zeker interessanter maken dan ooit tevoren. De mogelijkheden zijn oneindig: een gezellige livestream van de webcam van Vergauwen, een speurtocht door de internetgeschiedenis van Buekens, u vraagt, wij draaien!

 

Onderwijs

 

We kregen onlangs te horen dat Gregg, guerrillastrijder in wording, zich tóch niet bij dit creatieve team zal voegen. Een zonde – wat had er kunnen misgaan door zo’n revolutionaire jongeman de macht over ons onderwijs in handen te geven? Maar geen nood, ons educatieve pantheon bevat nog wel de exotische figuur Oscar, in wie Jezus en Freddie Mercury verenigd lijken te zijn, en de blonde god Rik in wie we een verpersoonlijking van de Ochtendster zien. Jack kan geen Nederlands, dus wat we hier over hem schrijven begrijpt hij überhaupt niet, maar we twijfelen er niet aan dat ook deze bink overvloedig zal aantonen dat Pink Floyds adagium ‘we don’t need no education’ berust op een overhaaste generalisatie. Ten slotte is er nog de bevallige Astrid, die u met haar goedlachse aanblik inwijdt in de meest mysterieuze uithoeken van het menselijk kenver-mogen.

 

Onthaal

Vonden jullie het altijd ook zo heerlijk de namen van Griekse goden lekker aan te doen bakken op jullie hersenplaat? Prijs jezelf dan gelukkig, want extra namen hebben we te over in ons onthaal-team. Allereerst hebben we de onthaalveteraan Pierre. Zijn ervaring is onovertroffen en zijn naam het meest 11

 

Frans. Hij is echter de uitzondering, want hier komen de uitdagers, de jonge honden, die de titanen zullen tonen wie de echte onthaalgoden zijn! Job, die met zijn overtuigende gezichtsbeharing en Hegelfetisj zo uit de negentiende eeuw lijkt weggelopen te zijn. Vervolgens: Kasper; met zijn blonde lokken en heldhaftig postuur tilt hij het cliché van de halfgod naar een nieuw niveau. Robin, die met hetzelfde kapsel, maar een ander postuur, de klassieke genderrollen van de halfgoden een tik in de juiste richting zal geven. Sophie, van wie we weten dat haar Hollandse gezelligheid en haar crypto-veganisme in ieder geval voor een bijzondere combinatie zullen zorgen. Uiteindelijk dan onze afsluiter, de mysterieuze Luna, die uit vrije wil overgestapt is van fysica naar economie(!), niet omdat ze het niet redde, maar omdat een elf op twintig haar niet tevreden stelde…

 

Broodmaaltijd

Wie oh wie stilt onze honger, komt naar voor en geeft ons eten! De proviandmeester van ons praesidium, onze kornuit Felix, zal u voorzien van de beste spijzen, een menu zorgvuldig in elkaar gezet door onder andere Sergio Herman en Stefaan Cuypers. Pak dus een stoel, schuif aan en deel met ons mee in dit klein deeltje aards paradijs.

 

Lounge

Rust en kalmte alleen kan u redden, het team van wijze monniken die de heilige lounge verzorgen zullen u dan ook bijstaan in het verwerken van menig kater, roddel en/of gezelschap. Onze adonis Pierre, de Italiaanse dromer, uw knisperend haardvuur in de winter, heeft vijf jaar gediend in het vreemdelingenlegioen als verpleger en is na menig traumatische ervaring terecht gekomen bij NFK. Hij is dan ook uiterst bekwaam in zijn metier. En Astrid, hoe kunnen we haar vergeten, met een lach die zelfs de koudste dagen warm maakt en een stem zo zacht en helder dat zelfs de zwaarste mannen hun zorgen aan haar toevertrouwen.

Internationaal

De Internationale, niet te verwarren met het glorierijke staatslied van de Sovjet-Unie, is een collectief van het andere, zij met de blik gericht naar buiten. Hun taak als managers van al onze import aan buitenlands studentenkapitaal verzilvert voor hen een positie in het praesidium. Studenten aller landen, werpt uw ketenen af, het HIW is uw thuis! Een geboren diplomaat en onderhandelaar, Oscar, afgezant van het hof van Oranje, is als een van de kopstukken van het HIW lid van het internationale front. Als voorbereiding voor een carrière bij NATO neemt hij genoegen in het verzorgen van onze relaties met het buitenland hier aan de KUL. Then: our very own Jack fills in as a representative of the far plains of Australia. With contacts like these the international front only gets stronger. Oh ja ook nog Job, die heeft blijkbaar een snor, dit mysterieus personage heeft weliswaar James Bond-allures, maar toch is zijn identiteit hier aan het HIW alom bekend. 12