50 jaar herinneringen

Een selectie van de meest memorabele herinneringen aan 50 jaar NFK

“Ik was erg bang om mijn eerste academiejaar aan de universiteit te starten. NFK organiseerde een kroegentocht, en een Belgisch meisje van NFK kwam naar mij en mijn vrienden en vroeg ons of we wouden meegaan en zei dat we zeer welkom waren. Ze liep luid rond, vriendelijk tegen iedereen. Op de één of andere manier voelde ik me meteen thuis na deze korte interactie.”

– filosofie student sinds 2016

 

“Mijn favoriete NFK-herinnering als niet-praesidiumlid, ook omdat het natuurlijk een super

spannende periode in mijn leven was, was het eerstejaarsweekend in 2016. Ik heb me toen niet alleen heel erg vermaakt, maar ook het gevoel gekregen dat ik op het HIW op mijn plek was, en dat er allemaal leuke mensen waren die ik wilde leren kennen. Ik heb toen nota bene mijn enkel vrij heftig verzwikt, maar toch was het echt een heel fijne ervaring waar ik nog graag aan terugdenk.

Als praesidiumlid maak je natuurlijk nogal wat drama en gezeik mee wat je als ‘gewoon’ lid bespaard blijft, maar je bent tegelijkertijd ook op een heel andere manier met kringactiviteiten bezig. In mijn eerste jaar als praesidiumlid heb ik echt met veel plezier De Wijzer gedaan, omdat Wolfram en Felix (mijn collega’s) gewoon heel erg chille mensen zijn om mee samen te werken. In datzelfde jaar deed ik ook onderwijs, wat een net wat serieuzere kant van NFK is natuurlijk, dat was op een heel andere manier leuk; ik werd geëngageerd om op een ambitieuzere manier betrokken te zijn bij studentenvertegenwoordiging. Aaron, de trouwe schatbewaarder en ex-praeses, heeft me dat jaar wel echt geïnspireerd om NFK op een positieve manier te hervormen (wat nodig was helaas).

Maar mijn favoriete herinnering komt toch uit het jaar dat ik praeses was. Mijn jaar was verre van perfect, en ik heb zeker een heel aantal steken laten vallen, maar ik had enorm veel geluk met mijn team. Hun vertrouwen in mijn visie, hun engagement om samen NFK er weer bovenop te krijgen, hun constante inzet voor de kring (ook als er weer eens tot veel te laat moest worden doorgegaan); het was voor mij zo’n fijn gevoel om een betrouwbare en geëngageerde achterban te hebben na een periode waarin door pure ontgoocheling, apathie en teleurstelling zovelen begonnen te twijfelen of het überhaupt de moeite was om de kring voort te zetten. Zeker mijn functiepraesides en schatbewaarders waren echte helden: Luca, Michiel S & G (hoewel, is cudi wel echt hoogpraesidium-waardig?), Felien, Anouchka (<3), Robin en Dennis – ze hebben mij het vertrouwen gegeven in het begin, en hebben altijd hun diepgaande inzet getoond, zelfs op momenten die echt kut waren. Maar we hebben ook echt veel mooie en leuke momenten meegemaakt, ondanks alle drama, en die pakt TPC ons niet meer af. (Dat is een grapje Jack doe me geen pijn). Los van alle intern-politieke NFK-spielerei heb ik ook heel erg genoten van de mogelijkheid om vanaf mijn eerste jaar tot twee jaar geleden mee te mogen meespelen in het toneel. Dat was echt leuk.”

– Rik, student filosofie sinds 2016 en voormalig praeses van NFK

“Zeer veel, en het zou onmogelijk zijn ze allemaal op te noemen, maar het renoveren/schilderen van de lounge gaat mij toch zeker bijblijven!”

– Michiel, student filosofie sinds 2017 en voormalig praeses van NFK

 

“De hilarische piratencantus op de boot in de vaart is echt een van mijn topherinneringen! Ook jullie superactieve en toegankelijke discord is een groot plezier, de eeuwig durende among us avonden waren lichtpuntjes in de duistere lockdown.”

– Dries, student musicology en praeses van Musicologica

 

“Wat ik vooral fijn vind aan NFK activiteiten in het algemeen is hoe laagdrempelig ze zijn, hoe open en sociaal iedereen is en hoe makkelijk het is om nieuwe mensen te leren kennen. Of het nu een cantus, een feestje, een quiz of een gezellige avond in de fakbar is: sfeer gegarandeerd”

– Robin, studente filosofie sinds 2017

 

“Mijn favoriete herinneringen zijn

  • Het eerstejaarsweekend omdat ik toen met een bang hartje ben vertrokken maar met vrienden voor het leven ben teruggekomen
  • Cultuurtrip naar Parijs, was echt een superleuke en magische trip
  • Mijn allereerste cantus: Keltische cantus!!
  • Het galabal (2019) toen iedereen superfancy was
  • Mijn allereerste kerstdiner. Toen heb ik veel andere eerstejaars leren kennen en zijn we achteraf nog naar de Blauwe Kater getrokken
  • De vele gezellige en ietwat vreemde avonden in de fakbar in M-café <3”

– Julie, studente filosofie sinds 2017

 

“24 september 2018 ’s ochtend vertrok ik vol spanning met de trein naar Leuven. Rond 9 uur en onder leiding van Google Maps kwam ik aan bij de mooie poort van het HIW. Van de andere kant kwam iemand aangelopen. Net voor de poort spraken we elkaar aan. We waren nerveus en wisten niet wat ons te wachten stond. “Filosofie?” “Ja, ik ook!” En zo stapten we samen de poort binnen, een lange, vermoeiende dag vol eerste indrukken en een filosofisch avontuur aan de universiteit tegemoet. Marie en ik zitten nu samen op kot en we zijn al 2,5 jaar goede vrienden. <3”

– Nina, studente filosofie sinds 2018

 

“Ik herinner me nog samen met mijn co-presidiumlid op onderwijs een “onderwijsmap” te hebben aangelegd. Het was de bedoeling dat die van jaar op jaar zou worden doorgegeven en aangevuld. Ik ben wel benieuwd of ze nog bestaat. Geen probleem natuurlijk als dat niet het geval is! Verder waren de cantussen natuurlijk onvergetelijk.”

– Piet, student filosofie van 2004-2008 en 2010-2011