WegWijzer // NFKalendar 14-03-2016

// English below

WEGWIJZER

Lees niet verder, dit verhaal is hartverscheurend en u zult het met tranen in uw ogen moeten wegleggen. U bent eigenwijs, maar wees een gewaarschuwd mens. Dit verhaal speelde zich 200 jaar geleden af in het jaar 2016 op het HIW in Leuven, het is een verhaal van geweld, liefde en bedrog. Een verhaal dat in tegenstelling tot andere verhalen vol geweld, list en bedrog enkel uit de overlevering tot ons komt.

In het jaar 2016 heerste er een strijd op het Leuvense land, de krijgslieden van NFK waren in een oorlog verwikkeld met VTK. Een oorlog die niet langer afgewend kon worden en begin maart van datzelfde jaar was het duidelijk dat de strijd spoedig zou plaatsvinden. De krijgsheren van NFK verzamelden zich in het heilige Lazienki bos, om te bidden tot de goden. Onder de eeuwenoude takken van het bos zaten de krijgslieden, terwijl even verderop een paard galoppeerde door de Poolse nacht. Wie reed er zo laat door weer en wind, het was de hoogpriesteres die zich als enige kon richten tot de goden. Ze bereikte de krijgslieden toen de maan op haar hoogste punt stond, zij voltrok het ritueel en zong tot de goden om haar mensen kracht te geven. Zij zong zuiverder dan Orpheus, die Hades zover kreeg om hem te laten afzakken naar de onderwereld om zijn geliefde terug te halen. Het lied was geen lied voor de oorlog, maar een lied voor de vrede. De goden waren aangedaan door het smeekgebed en wisten van haar geliefde, de moedige en krijgshaftige Prins van VTK. Enkel de vrede kon haar geliefde en haar volk redden. Anders moest ofwel haar geliefde, ofwel haar volk sterven.

Hera, de vrouw van oppergod Zeus, was aangedaan door de smeekbede en richtte zich tot de priesteres, die zo-even over de vrede zong. Hera kon de oorlog niet voorkomen maar wel haar geliefde redden. Ze sprak tot de priesteres en zei: “Laat de krijgsheren doen wat ik zeg en ik zal hen de overwinning schenken en uw geliefde sparen.” De priesteres kon haar tranen van geluk niet bedwingen en luisterde naar de opdrachten van Hera. “Laat uw mensen dansen, zodat zij op de overwinningsbal “Soiree Magnifique” de goden van de kunsten kunnen eren. Want overwinnen zullen ze! Leer hen dansen in de parketzaal van het gebouw de Nayer, doe dit op maandag 14 en woensdag 16 maart om 16:00. Ik zal persoonlijk zorg dragen dat de mannen van VTK uw mannen niet zullen bedreigen in de sporthal, uw mannen dienen hun voetbalschoenen thuis te laten en enkel hun dansschoenen mee te nemen.” De priesteres deed wat ze werd opgedragen en leerde de menigte dansen, zodat haar volk kon dansen op het overwinningsfeest.

De tweede dag van de week, de dinsdag, zocht de priesteres naar de beste generaal. Ze liet haar mensen strijden op het schaakbord tijdens de schaakfakbar, waar de competitie om 22:30 losbarste. Enkel de beste krijgsheer mag de leiding nemen over het NFK-leger als zij het opneemt tegen VTK. De generaal moet de zwakke plek van de tegenstander zien, bereid zijn soldaten op te offeren en snel van begrip zijn, al deze eigenschappen zijn nodig om een grootmeester in het schaakspel en generaal te zijn. Het schaakspel is dus de juiste manier om de generaal te vinden, de winnaar werd die avond op het schild gehesen en deed zich tegoed aan een speciaal-bier die hem werd geschonken door de krijgslieden van NFK.

Op de derde dag van de week, de woensdag, zocht de priesteres de beste boodschapper die haar geliefde de boodschap kon geven die Hera aan haar had geciteerd. Al haar soldaten, die zich hadden opgegeven, namen deel aan de studentenmarathon om 16:00 aan het sportkot en de priesteres zocht de beste marathonloper uit, die zowel snel als conditioneel sterk was.

Nu komen we toe aan de vierde dag, de donderdag, de dag van de slag bij Arendberg. Velen hadden zich tijdens de fakbar vrijwillig gemeld om deel te nemen in het NFK-leger der lasertaggen, maar ook velen mailden met sport@nfk.be om een plekje in het leger te krijgen en wilde zelfs een klein geldbedrag van 3 euro uitgeven om soldaat te worden. Die avond vielen vele, jonge, dappere soldaten. Laserstralen werden over en weer op elkaar afgevuurd en voor velen was dat het einde van hun prille leven. Om 20.30 uur begon de strategie van de generaal zijn vruchten af te werpen, waardoor de Prins van VTK en zijn manschappen in de problemen raakten, op dat moment stuurde de priesteres een bericht, een toverspreuk naar haar geliefde. De NFK-generaal stond op het punt om door te breken, maar kon dit enkel als de dappere VTK Prins werd uitgeschakeld. De priesteres stuurde haar boodschapper op pad. Het bericht dat de Prins ontving was een toverspreuk die aan de priesteres was gegeven door Hera, de boodschapper citeerde:

Maak uw hevig brandend hart rustig.
Kalmeer uw wilde ziel.
Dan zal er terug vrede komen op deze wereld.
Haast U naar de hemel op uw Goddelijke stralen.

Toen de boodschapper het bericht overbracht aan de Prins van VTK, kwam Hera tevoorschijn en kalmeerde de wilde ziel van de Prins en bluste zijn vurige hart. VTK was niks meer zonder haar Prins en gaf de strijd op. De manschappen van NFK gedroegen zich als beesten en decimeerden de leden van VTK. Haar geliefde was gered, maar haar volk dat zij zo liefhad, misdroeg zich op verschrikkelijke wijze. Tijdens het overwinningsfeest de volgende dag, waar de manschappen om 12:00 op de broodmaaltijd brood en toespijs werden geserveerd, kon zij niet langer met de gedachten leven om samen met deze mensen aan een tafel te zitten. Zij had het land en haar mensen achter zich gelaten toen zondag om 11:30 een brunch werd georganiseerd ter ere van de hogepriesteres. Ze vluchtte met haar geliefde naar het noorden, maar toen zij een rustige plek hadden gevonden om te leven, was haar geliefde niet meer de man waar ze verliefd op was geworden. Zijn wilde ziel en zijn vurige hart waren gekalmeerd. Deze man kon ze niet liefhebben. Haar volk kon ze tevens niet meer liefhebben, zij hadden zich gedragen als beesten en VTK-soldaten afgeslacht als vee. Haar smeekmede om haar geliefde en haar geliefde volk te redden uit de klauwen van magere hein, waren niks waard gebleken. Ze kon niets meer liefhebben en pleegde in de handen van haar voormalige geliefde zelfmoord.

Dit was het afschuwelijke verhaal van de hogepriesteres van NFK, die probeerde om 2 parels die ze lief had te behouden en ze uiteindelijk beide verloor.

[ENGLISH]

NFKALENDAR

Don’t read on if you’re not brave enough, stranger!

Once upon a time, 200 years ago in 2016 in the city of Leuven, a war between the members of the NFK and VTK took place. In early March, the wise philosophers sought advice to please the gods. “Let your people dance, during the “Soiree Magnifique” in order to win the support of the gods of the arts” read the first message of the Greek goddess Hera. And so had the preparations commenced at 16:00 on Monday 14th and Wednesday 16th of March with dance lessons at building de Nayer at Sportkot, whereby everyone was welcome to join initiation classes into the magical world of lindyhop. Even the footballers kicked off their sportswear and shoes in order to sport in their elegant costumes and dance shoes instead, since the football match on the same day was cancelled.

On the second day of the week, that is a Tuesday, strategic plans were to be drawn. Over chessboards and pints of beer during the competition that started at 22:30 at the chess fakbar, all the possible scenarios of events were foreseen and carefully planned. To add even more zeal to its folk, the generals of the NFK awarded beers to the best tactician.

Wednesday, the third day of the week, in accordance with Hera’s will, the fastest and most resistant couriers were trialled to deliver her passionate-letters for her darling. Thus, a marathon was held at 16:00 at sportkot to determine the fastest runner of the whole kingdom, fit for this important task.

Thursday was the day of the big battle at Arendberg. Many brave soldiers had volunteered to join the army of lasertagging, by signing up at the fakbar or sending an email to sport@nfk.be and even sent a small fee of 3 euros to secure their place. That night, many young and brave soldiers fell. In the midst of laser beams, at 20:30 the strategic plans began to pay off as the brave NFK army advanced while the Prince of VTK ordered his forces to withdraw.

The day after, it was a Friday, the brave army of NFK celebrated its victory with a common meal during the breadmeal at 12:00.

On Sunday, a big brunch was organized at 11:30 in order to celebrate the tremendous victory of the NFK warriors, since one victory celebration couldn’t suffice.

Such was the overview of the adventures on which brave-hearted philosophers had embarked.