WegWijzer  26/11/18

Welkom liefste lezers bij de wekelijkse folder van NFK met al onze activiteiten voor de komende week.  Het thema van deze week is iets wat menig student onder ons wel eens eet, namelijk: Instant Noodles!

Maandag 26/11

We organiseren geen activiteiten op deze dag 🙁

Dinsdag 27/11

20:00-21:00 Open Meeting DeWijzer
Een meeting om na te denken over wat het thema gaat zijn voor de volgende Wijzer en welke artikels er mogelijk in komen, iedereen is welkom! @M-Café

Fun Fact: Instant noedels zijn een noedelgerecht, verkocht in een voorgekookt en gedroogd noedelblok, met aromapoeder en / of kruidenolie. De smaakstof zit meestal in een apart pakket, hoewel in het geval van cupnoedels de smaakstof vaak los zit.

21:00- …..  Fakbar
De ideale plek om gezellig wat alcohol te consumeren en te socializen met mensen in onze cozy fakbar @ M-Café

Fun Fact: Instant noedels werden uitgevonden door Momofuku Ando (geboren Go Pek-Hok) van Nissin Foods in Japan. [1] Ze werden in 1958 gelanceerd onder de merknaam Chikin Ramen. In 1971 introduceerde Nissin Cup Noodles, het eerste noedelsmaakproduct. Instant noedels worden wereldwijd op de markt gebracht onder vele merknamen.

Woensdag 28/11

16:00-18:00 Open Education Meeting
Als je wat inspraak wil hebben over het onderwijsbeleid op het HIW kom dan zeker is langs @HIW, room S

Fun Fact: De belangrijkste ingrediënten die in gedroogde noedels worden gebruikt, zijn meestal tarwebloem, palmolie en zout. Gebruikelijke ingrediënten in het smaakstofpoeder zijn zout, mononatriumglutamaat, kruiden en suiker. Het gedroogde noedelblok werd oorspronkelijk gemaakt door het flash-frying van gekookte noedels, en dit is nog steeds de belangrijkste methode die wordt gebruikt in Aziatische landen, maar luchtgedroogde noedelblokken worden in westerse landen vooral geproduceerd.

Donderdag  29/11

We organiseren geen activiteiten op deze dag 🙁

Vrijdag 30/11

12:00-14:00 Broodmaaltijd
Kom gezellig wat brood en andere voedingswaren waar onder kaas en andere diversen consumeren in de lounge van het HIW voor maar €1,5.

Fun Fact: Volgens een Japanse peiling in het jaar 2000, “De Japanners geloven dat hun beste uitvinding van de twintigste eeuw instant noodles was.” Vanaf 2010 worden wereldwijd ongeveer 96 miljard porties instant noedels wereldwijd gegeten. China consumeert 42 miljard pakketten instant noedels per jaar – 44% van de wereldconsumptie – Indonesië, 14 miljard; Japan, 5,3 miljard, Vietnam 4,8 miljard, VS 4 miljard. Per capita consumeren Zuid-Koreanen het grootste aantal instantnoedels, 69 per capita per jaar.