Wegwijzer 14/10/2019

Dinsdag 15/10

12:30 – 14:00 Philosophy and The World Out There

HIW Room S 01.14

In deze sessies gaat de filosofie in dialoog met de hedendaagse samenleving en worden discussies tussen studenten en academische werknemers van de onderzoekscentra van het instituut aangemoedigd en bevorderd.

Tijdens dit eerste evenement zal de discussie worden geopend over het wereldbeeld van een van de spilfiguren in de Brexit saga, Dominic Cummings. Hij was de campagneleider van de ‘Vote Leave’ campagne van het Brexit referendum in 2016 over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk van de EU en nu is Cummings de hoofdadviseur van Boris Johnson. Hij is ook een blogger en zijn berichten onthullen een onverwachte appreciatie voor Nietzsche. Maar hoe interpreteert hij Nietzsche? En wat onthult dit over zijn plannen voor post-Brexit Engeland?

Meer informatie vind je op de website van het HIW: https://hiw.kuleuven.be/en/news-events/events/philosophy-and-the-world-out-there

 

21:00 – 00:00 Fakbar

Kom zeker naar onze wekelijkse fakbaravond in de lounge!

 

Woensdag 16/10

18:00 – 20:00 Open Education Meeting

Tijdens deze Open Education Meeting bespreken we de agenda van de POC van 17 oktober en verkiezen we de nieuwe studentenvertegenwoordigers. Je kan hun motivatie vinden op de home pagina van deze website, onder dit bericht. Ook de vice-praeses van onderwijs zal worden verkozen, de enige kandidaat is momenteel Elise.
De onderwerpen van de POC die zullen besproken worden:
– Nieuw verkorte bachelor programma
– studentennummers Nederlands en Internationaal programma
– Moderne Tijd II (Nederlands programma)

20:00 – 23:00 International Movie Night

HIW Room S 01.14

Welkom bij de tweede editie van NFK International Movie Nights! Deze keer kijken we naar een Turkse film: ‘Once Upon a Time in Anatolia’

De filosofische reflectie over de film wordt verzorgd door Remzi Can Yavuz. Hij heeft een presentatie voorbereid met de titel ‘Once Upon a Time in Anatolia between Turkish Literature and French Psychoanalysis’. De focus zal liggen op het belang van deze film bij een kritische kijk op het filmgenre misdaadthriller. Remzi zal de film ook in de bredere context van Turkse modernisatie en het begin van de Turkse verwesterde kunst plaatsen. Franse psychoanalyse is relevant om de vrouw in de film die haar eigen dood voorspelde te begrijpen. Ook Luce Irigaray’s ideeën over een vrouwelijke theorie van subjectiviteit zullen kort aan bod komen.

 

20:00 – 00:00 Culture Goes to…

… een gratis concert! Hou je van Indierock? Dan is dit evenement zeker iets voor jou! Vito is een vierkoppige Belgische band, opgericht in 2017. Ze wonnen al verschillende prijzen, waaronder ‘De Nieuwe Lichting’ in 2018. Dit is hun eerste EP: https://open.spotify.com/album/0t4K12WLHunkAKDWfF6EHh?si=GGh2YfEZTS6zxB8fgI0XBQ

We spreken af om 19.45u aan het Depot, om 19.50u gaan we naar binnen. ‘Culture goes to…’ is de ideale formule om culturele evenementen te ontdekken samen met vrienden.

 

Vrijdag 18/10

12:00 – 14:00 Broodmaaltijd

Kom zeker ook naar onze wekelijkse broodmaaltijd in de lounge en eet zoveel als je maar wil voor slechts €1,50 als je je eigen afwas doet. (Anders €2,50 want dan krijg je geen €1 terug)