Lezing Yves Petry door WGL, NFK & Babylon.

Het Wijsgerig Gezelschap te Leuven en NFK, Babylon Alumni en Babylon hebben het genoegen u uit te nodigen op een lezing gegeven door Yves Petry, gevolgd door een panelgesprek tussen Yves Petry zelf, Michiel Leen en prof. Arnold Burms. Dit evenement vindt plaats op maandag 27 februari in de Kardinaal Mercierzaal van het HIW (HIW 01.01) en gaat van start op 19u45.

Yves Petry, alumnus van de Leuvense faculteiten Wetenschappen en Wijsbegeerte, debuteerde in 1999 als auteur met Het jaar van de man. Zijn werk laat zich kenmerken door ambitieuze verhaallijnen, een thematiek van vervreemding en een uiterst verfijnd gevoel voor taal. Zijn recentste roman, De Maagd Marino, leverde hem in 2011 zowel de prestigieuze Libris literatuurprijs als de publieksprijs voor de literatuurprijs van de Vlaamse provincies op. Jeroen Brouwers omschreef De Maagd Marino als “Zonder meer een meesterwerk” en Knack schrok er niet voor terug Petry uit te roepen tot Vlaamse Milan Kundera.

Michiel Leen is freelance journalist en Babylon alumnus. Zijn scherpzinnige schrijfstijl, zijn onversneden mening en zijn brede kennis van de Nederlandstalige literatuur heeft hij reeds tentoon gespreid in De Morgen, Knack en Rekto:Verso. Bij de lezers van het ledenblad van Babylon Alumni, FronTaal, is zijn naam een synoniem voor “oerdegelijkheid”.

Arnold Burms is emeritus gewoon hoogleraar aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Hij publiceerde over epistemologie en wetenschapsfilosofie, fundamentele ethiek en filosofie van de kunst. Zijn stijl van filosoferen sluit aan bij de analytische traditie. In zijn filosofisch werk combineert hij de scherpzinnigheid van de analytische filosofie met een diepgang die collega’s, studenten en het brede publiek steeds bijzonder hebben gewaardeerd.

Het geheel wordt afgesloten met een receptie en de toegang tot dit evenement is gratis voor alle geïnteresseerden.

https://www.facebook.com/events/366439516716971/