NFK Toneel: De Meeuw

“In een toneelstuk moet er vooral liefde zijn” -Chekhov-. Er is iets aan de hand in het landhuis van de gepensioneerde Sorin. Treplev, de zoon van de beroemde actrice Arkadina, is een aspirant-toneelschrijver en heeft zijn familie en vrienden uitgenodigd om zijn eerste experimentele toneelstuk te zien. De verzamelde menigte is echter niet klaar voor wat Treplev voor hen in petto heeft. Al snel wordt het landhuis het toneel van intriges en conflicten. De wereld van de rijken ontmoet de wereld van de armen. Een liefdesdriehoek tussen Treplev, Nina, een naïeve aspirant-actrice, en Trigorin, een beroemde schrijver, veroorzaakt gemoederen. En bovenal vliegt er een onschuldige witte meeuw naast het magische meer van de familie. Het stuk jongleert intieme liefde en de ontberingen van het leven met een tijdloos gevoel voor (duistere) humor. Kun je ooit voorbereid zijn op het leven dat je wenst? Wat doe je als je verliest waar je het meest van houdt?

‘The Gull’, een meesterwerk van Anton Tsjechov, wordt uitgevoerd door NFK op 1, 2 en 4 mei in de Koelisse, Steengroevenlaan 3, 3001 Leuven. U kunt uw tickets kopen via deze link (https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc3HyatKUn…/viewform…).

De regie is in handen van Bert De Kunst, Ewout Decloedt en Gilles Verheyden. Arkadina wordt gespeeld door Marisa Salvador, Treplev door Kamiel Ferson, Trigorin door Rita May, Nina door Nora Van Hummelen, Masha door Sofia Martelleni, Dorn door Bert De Kunst, Medvedenko door Wodan Van Den Heede, Shamraev door Thomas Hymers, Sorin door Rik Ouwerkerk , Polena van Lise Sysmans, Yakov van Lotte Tichem en de meeuw van Jason Xie. David Breugelmans is de technicus. We hopen je te zien bij de meeslepende voorstelling!