WegWijzer // NFKalendar 07-11-2016

// English below …

WEGWIJZER

Dag beste kijkbuiscijfer,

Ik word tegen mijn wil in gedwongen van deurwaarder om Wijzer dink weg te presenteren want anders is Marcel hoederecht over Pol Thys kwijt.

Wel, beste kijker, de wedstrijdvraag van vorige week werd geraden geweest door zeker persoon: De Mey, Hans uit de Vlamingenstraat en de vraag luidde: “Wat is beste mop van de wereld?”. Hans zat het dichtste bij met: “een Belg, een Nederlander, een Brit en een fransman zitten samen in een vliegtuig, wanneer plots een motor uitvalt. Om de luchthaven te halen moeten ze het vliegtuig zo licht mogelijk maken. Na alle loszittende bagage uit het vliegtuig te hebben gegooid, verliezen ze nog steeds te veel hoogte. De Fransman staat recht en zegt: “pour la republic” en springt zelf uit het vliegtuig. Ze lijken voorlopig gered, tot enige tijd later weer blijkt dat ze te veel hoogte verliezen. De Brit staat recht en zegt: “for the queen” en springt uit het vliegtuig. Wanneer ze de luchthaven bijna gehaald hebben blijkt dat ze nog steeds te zwaar zijn. De Belg staat recht en zegt: “dit doe ik voor mijn vaderland” en hij gooit de Nederlander buiten”. Proficiat Hans wint een taartje van vorige maand ter waarde van tweehonderd franken. En hola, het is een lekker rijsttaartje geworden! Hmmmmm…

Goed, beste kijkcijfer en dan is nu tijd voor de dink voor komende dink…

Maandag zijn geen activiteiten gepland, maar geen nood want Marcel weet namelijk een manier om verveling tegen te gaan: koken. Marcel kookt al een keer gaarne en vandaag gaan wij klaarmaken: geflambeerde kalkoen in colasaus. Dat wordt smullen. Kies de juiste kalkoen en probeer haar dan zachtjes te overtuigen: “luister, Lindsay, je leven is niets meer waard en kerstperiode is sowieso een depressieve tijd. Zeker voor vogels zoals jij. Maar Marcel geeft jou de kans om uit het leven te stappen! Je kan kiezen. Ofwel een beetje pilletjes eten of een keer je kop door een strop steken… Wat denk je? Denk er maar een keer rustig over na. Ondertussen gaat Marcel jou al beetje flamberen. Voor de colasaus hebben wij nodig als ingrediënten: enkele cola-ijsjes, een handjevol cola-lolly’s en we besprenkelen het geheel met enkele colaflesjes. Dit alles gaat in een grote dink op een zacht vuur te verwarmen gedurende een viertal minuten. Beste kijkbuiskinderen, nooit vergeten cola altijd warm te schenken wanneer het nog goed vloeibaar is. Bon appedink!”

Dinsdag is tijd voor VerkiezingsFakbar (facebookevent) waar alle filosofische willy’s en marjetten live de Amerikaanse verkiezingen kunnen volgen. Ook zal Intrafacultaire Voorronde plaatsvinden voor de Interfacultaire Rockrally. My Sister Scout, Wow Koala, en Expected Julianna komen ons voorzien van livemuziek. Geef jouw stem voor diegene die de eer van onze faculteit mag verdedigen!

Ik krijg hier pas bericht dat: “In Dallas werd heer president Kennedy neergeschoten. Hola, en ondertussen is ook naam van doodschieter gekend: gaat om Lee Harvey Oswald. Dus heb jij misschien deze persoon gezien stuur dan een gele briefkaart naar de politie van Amerika.”

Woensdag vindt de eerste cantus van het jaar plaats. Het thema is Schotland. Dus uh, beste kijkbuiscijfer, haal die kilt maar uit de kast en trek die geruite blouses allen aan en kom de longen uit je dink zingen in zaaltje boven de Rector. Heb jij nog geen cantus-ervaring? Dan word je om 20:00 uur verwacht voor de initiatie. Als je je formaliteitdinken kent, mag je om 20:30 komen. De prijs is voor bierdrinkers 12 euro en voor diegene die water drinken of eigen drank meenemen is het 6 euro.

Verkeerdinformatie: “En dan is nu de tijd gekomen voor verkeerde informatie van op de weg. Op de baan naar dink is een dink gekanteld en de weg is volledig versperd. Dan hebben we bericht van uuh – op de expressweg houdt politie een flits. Bericht is gisteren prior verstuurd dus misschien staan ze er nog. Opletten tijd geblazen. Heb je zelf een flits dink gezien, stuur het op een gele briefkaart. Over naar donderdag.”

Op donderdag voelen we wereldpijn, of Weltschmerz. Wat zegt je stem in hoofd? Medicamenten niet pakken? Ja, is goed. Ik blijf eraf. Ah, eerst kill kill kill. Volkomen terecht. Kill, kill kill. Pardon stem in hoofd maar er is één klein probleempje: kill kill kill, Marcel z’n Engels is niet zo goed dus niet zo goed wat wil zeggen. Ja. Ah goed, ja. Eerst donderdag.

Het Nieuws: Pardon, maar iemand heeft nieuws Marcel onleesbaar gemaakt met zwarte strepen. Dus: “boer André is betrapt terwijl hij met schaap zwarte streep en zwarte streep heeft te doen met zwarte streep. En dan nu uitslag van sudoku in Laatste Nieuws van vrijdag: 8, 4, de letter m, groene bol, kabouter met kettingzaag of haagschaar (is te klein getekend), 14, 21, 8, 4, …”

Vrijdag vallen alle lessen weg wegens Wapendinkstand.

Het nieuws: Marcel wil graag duidelijk maken. Dus, van daarjuist, mevrouw in het park: Marcel heeft haar niet aangeraakt. Dus, misschien wel een keer naar gekeken, dat zeg ik niet, maar zeker niet met zijn dink staan zwaaien uit z’n regenjas want het is mevrouw die is beginnen roepen en van het verschieten Marcel al zijn kleren kwijt! Ah, dus, dat is enige versie van het verhaal dat waar is. Marcel heeft z’n lesje wel geleerd van het verleden en wil niet terug naar groot gebouw met kleine kamertjes.

En dan is het nu tijd voor de prijs dink kamp, prijskamp van deze week en de vraag luidt als volgt: welke thee drinkt Marcels’ vrouwtje Madelène gewoonlijk? Schiftingsvraag 1: welke thee dronk Marcel het laatst? Schiftingsvraag 2: wat is het grootste getal van de wereld?

Wel dat was het Weg dink Wijzer, dit was Marcel live vanuit de keuken, terug over naar VJ Tony.

Okidokimionisimoki.

 

[ENGLISH]

NFKALENDAR

This weeks NFKalendar was in theme of a Flemish TV-show. It is impossible to translate all the quotes and it would not be funny for you guys since you don’t know or understand the show. I’m sorry but you’ll have to do with a boring calendar this week:

There will be no activities on Monday. We’ll use that day to come up with a good theme for next weeks calendar so that way you can have a good laugh when you get it in your mailbox.

Tuesday we have planned an Election Fakbar. You’re welcome to witness history with your philosophy friends. The Election Debate will be broadcasted in the Fakbar. There will also be life music from My Sister Scout, Wow Koala and Expected Julianna, who will be auditioning for the Interfacultary Rockrally. So than you can vote for your favourite band to represent the HIW in the Interfacultary Rockrally.

On Wednesday there will be a cantus, with a Scottish theme. This event will be in Dutch, but when you are interested in doing an International Cantus, send an email to vice@nfk.be and we can arrange that!

Thursday there will Weltschmerz day. A good excuse to procrastinate in the lounge, eat snacks and watch Disney Movies to forget all about the world.

Friday there will be no classes because of Armistice Day.