Wegwijzer 30-10-2017

Dag beste lezer, en wederom welkom bij de WegWijzer. Deze week is de week van de Christelijke feestdagen Allerheiligen en Allerzielen. Dat houdt in dat we de doden nog eens herdenken en al dan niet nog eens een bezoekje aan een kerkhof brengen. Toevallig is het ook de week van Halloween, dat houdt onder andere maar niet uitsluitend in dat de WegWijzer van deze week zal gaan over pompoenen. Wie denkt aan Halloween, denkt immers onder andere maar niet uitsluitend aan pompoenen.  De pompoen is een gewas afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en wordt  net als de wortel gekenmerkt door zijn oranje kleur die te danken is aan een grote hoeveelheid bètacaroteen.

Maandag zijn er geen activiteiten gepland. Je kan dus wat tijd besteden aan het snijden van gezichten in pompoenen, een traditie die zijn oorsprong vindt in het vieren van oogstseizoen in de VS, en dus niet overgenomen is van de Mexicaanse Dia de los muertos.

Kom dinsdag zeker eens naar het M-café, want het is Halloweenfak! We beginnen er net als anders aan om 21u. Verkleed komen wordt toegestaan en zelf geapprecieerd.  Van 21u30 tot 23u kan je je laten schminken.  Indien je je niet aangetrokken voelt door de goede sfeer, halen de gratis snacks en de fameuze kortingen bij aankoop van een fakkaart je misschien over de schreef.

Bij deze een handige truc om te weten of je pompoen eetbaar is: indien je pompoen er oranje, rond en onverdacht uitziet, is het waarschijnlijk veilig hem open te snijden.  Je kan de inhoud dan naar hartenlust gebruiken voor verscheidene culinaire doeleinden.  Of de inhoud van een pompoen eetbaar  is indien desbetreffende pompoen na opensnijden hol blijkt te zijn, is tot op de dag van vandaag een veelbesproken probleem in de analytische filosofie.  Is je pompoen groen en langwerpig?  Dan heb je waarschijnlijk te maken met een courgette of een blikje nalu.

Woensdag van 20u tot 22u gaat NFK discozwemmen in de sportoase. Er wordt om 19u45 verzameld aan het HIW, waarna er gezamenlijk naar de sportoase gewandeld wordt.  De prijs wordt later nog gecommuniceerd.  Vergeet je zwemkledij niet!

Donderdag speelt NFK twee basketbalmatchen voor de interfacultaire beker.  Deze vinden plaats in KBC Unit C van het universitair sportcentrum.  De damesmatch start om 19u, die van de heren om 21u.  Zowel supporters als spelers zijn meer dan welkom. Wie wil meespelen moet wel een kwartier op voorhand aanwezig zijn om zich aan te melden en op te warmen.

Voor de liefhebbers nog enkele korte feitjes over de pompoen: de zwaarste pompoen ooit woog wel 1190 kg en tot 2015 bevatte de pumpkin Spice latte van Starbucks geen echte pompoen.

Vrijdag is er naar gewoonte broodmaaltijd in de lounge van 12u tot 14u. Je kan er brood eten zo veel je wil voor anderhalve euro.

Gegroet en tot een volgende WegWijzer, beste lezer!