wegwijzer 20-11-2017

Dag beste lezers, en welgekomen bij deze WegWijzer.  In het thema van de Rap God TD die NFK maandag organiseert samen met Babylon en Katechetika, zal deze WegWijzer staan in het thema van de enige echte rap god. Nee, ik heb het hier niet over eminem, lil pump of tupac. Wel over Brandon Christopher McCarthy, beter bekend als “TheBasedGod” Lil B. Waarom zou nu net deze jongeheer afkomstig uit Berkeley de echte rap god zijn, hoor ik u al vragen? Daarop kan ik een eenvoudig antwoord verschaffen: “Er staat toch in zijn naam – alez niet zijn werkelijke naam maar wel zijn artiestennaam – en in zijn instagrambio dat hij God is.” En moet een God als omnipotente en allesomvattende entiteit niet ook een God van alles zijn? Stefaan “Het orakel van het HIW” Cuypers sprak tijdens een les eens tot zijn volgelingen als volgt: “Er is maar één God”.

Maar goed, die Rap God TD gaat door op maandag 20 november van 22u tot 5u in fuifzaal Albatros. De inkomprijs bedraagt 2 euro voor alle leden van NFK en 3 euro voor niet-leden.  Goedkope drank en goede hiphop-muziek – al dan niet van muzikaal genie lil B – zouden genoeg moeten zijn om iedereen te overtuigen!

Op dinsdag kunt u zoals altijd terecht in het M-café vanaf 21u voor onze fakbar. Dat er later op de avond enkele bekendere hymnen uit het werk van de Mozart van het internettijdperk (lil B) zullen gespeeld worden,  is een garantie.

Net als Mozart staat lil B namelijk onder andere bekend voor de indrukwekkende omvang van zijn werk. Hij heeft ondertussen 49 mixtapes (waaronder één meer dan 100 liederen bevat, de meesten daarvan uitermate “RARE en/of “Based”) , 10 studioalbums en één boek uitgebracht .  Verder bezoekt hij regelmatig vooraanstaande universiteiten als motiverende spreker om zijn Based levensstijl te promoten. De term Based duidt volgens TheBasedGod een positieve en tolerante manier van in het leven staan aan.  Bij deze nog een beetje bewijs dat lil B wel degelijk dé Rap God is: https://www.youtube.com/watch?v=2pyops3UGr4. (Gelieve dit er niet bij te zetten in de geprinte versie want dat zou een beetje raar zijn.)

Op woensdag organiseren we Acousticia, een concert in Pagea (Campus Sociale Wetenschappen). Geen hiphop deze keer (kleed je daarnaar aub: de dresscode is ‘fancy’), maar wel het Britse talent Saskia GM, samen met Jack Cookson. We zullen aanvangen om 20u.

Donderdagnamiddag van 15u tot 21u is er TEA-time op het HIW. TEA is in deze context helaas een afkorting voor “Throwback to your Erasmus or time Abroad” en geeft dus niet aan dat je gratis thee zal krijgen. Grapje, er zal wel gratis thee zijn.  Heb je een jaar in het buitenland gestudeerd? Aarzel dan niet om over je ervaring te komen spreken of je mening te komen geven over wat er beter kan in het HIW of de KU Leuven. Er zal trouwens gratis eten zijn voor degenen die over hun studie-ervaringen in het buitenland komen praten en wat extra motivatie nodig hebben.

Vrijdag is er naar goede gewoonte broodmaaltijd in de lounge van 12u tot 14u.  Om het met de woorden van lil B te zeggen: “I Cook”.

Zo, dat was de WegWijzer van deze week. Tot de volgende, beste lezer!