wegwijzer 2-10-2017

Gegroet filosofen! Dit is de WegWijzer, een wekelijkse brochure waarin we in het teken van een bepaald thema kort NFK’s activiteiten van de week voorstellen en uitleggen. Meer informatie over de activiteiten kan je altijd vinden op www.facebook.com/nfkleuven. De WegWijzer zullen we elke week proberen zo vroeg mogelijk aanwezig te krijgen in de Lounge, aan de valven in de inkomhal en aan het prikbord in het secretariaat van het HIW. Hopelijk zien we je binnenkort op één van onze evenementen!

Omdat sommigen onder ons deze week hun meter, peter, metekind of petekind zullen ontmoeten, zal de WegWijzer van deze week in het teken van de legendarische film The Godfather staan. Of je het woord ‘kind’ hier in Nietzscheaanse zin dan wel in de meer letterlijke zin moet interpreteren, laten we in het midden. The Godfather gaat bij nader inzien echter niet over een hartverwarmende band tussen een peter en diens petekind.

Sinds jaar en dag is er NFK’s kringblad De Wijzer voor iedereen die af en toe een stukje kwaliteitsjournalistiek weet te appreciëren. Wens je nu zelf in de pen te kruipen, heb je ideeën of wil je op een andere manier meewerken aan ons kringblad, dan kan je maandag in lokaal N (01.14) van het HIW terecht om 13u, daar wordt dan een open redactievergadering gehouden. Revolutionaire filmklassiekers in de trend van Puzo zal je er niet schrijven, maar iets van een intellectueel hoogdravender kaliber dan een wekelijkse agenda-update misschien wel.

Dinsdag is er een hulpsessie voor het ISP (Individueel StudieProgramma) en IER (Individueel ExamenRooster) voor alle eerstejaars en andere nieuwkomers die deze drieletterige afkortingen nog niet helemaal begrijpen of gewoon met een vraag zitten. Je kan er tussen 10u en 14u terecht in de NFK-lounge in de kelder van het HIW. Er zullen laptops voorzien zijn, maar indien je je wachttijd (in het geval van veel volk) tot een minimum wil beperken is het meebrengen van een eigen laptop aangeraden.  Dinsdagavond ontmoeten de peters hun petekinderen en de meters hun metekinderen. Dit zal gebeuren tijdens een spannende doch zo goed als gevaarloze zoektocht die eindigt in het M-café rond. Deze peter-meteractiviteit begint om 21u, mensen die zich op de inschrijflijst hebben gezet krijgen meer info via mail.

Woensdag organiseert NFK geen activiteiten, LOKO daarentegen wel: voor alle studenten die zich nog niet welkom genoeg zouden voelen, maar ook voor studenten die graag feesten, organiseren ze op het Ladeuzeplein nog een studentenwelkom. Dit feestje begint om 15u en loopt door tot in de vroege uurtjes. LOKO voorziet hapjes, drankjes en nuttige informatie.

Eens de spelen gepasseerd zijn, kan u net als iedere andere vrijdag gezellig samen met andere filosofiestudenten brood eten. De broodmaaltijd zal doorgaan in de lounge van 12u tot 14u. U kan dan voor een luttele anderhalve euro zo veel brood, beleg, fruit(sap) en andere zaken eten als u wilt. Echt wel een offer you can’t refuse.