Wegwijzer 19/02/2018

Dag beste lezers, en welkom bij de eerste WegWijzer van het tweede semester. Ik hoop dat jullie, net als ik klaar zijn voor nog een semester vol wegwijzende woorden, zinnen en alinea’s. Op verzoek zal het thema van deze week “schildpadden” zijn. Wie bij het lezen van zo’n woord niet weet wat zich voor te stellen: beeld je een grote traag pad in met een schild op de rug. Doe bij voorkeur ook eens een boek open. Maar goed, genoeg over deze reptielen die eruit zien als een lederen zetel die zijn beste tijd reeds lang gekend heeft, want we hebben natuurlijk nog steeds een agenda.

Maandag is er niets te doen. Indien je wandeltempo gelijkaardig is aan dat van een schildpad kan je natuurlijk al beginnen wandelen naar onze fakbar op dinsdag in het M-café vanaf 21 uur.

Op woensdag kan je om 18u in de salons van het HIW een Cobra-café bijwonen. Dit is een gratis receptie die dient als afsluiter van een Cobra-gespreksdag. Zo’n gespreksdag heeft een functie van inhoudelijke reflectie in het grotere geheel van Cobra als kwaliteitszorgmethode van het onderwijs aan de KULeuven. Bij deze nog enkele leuke  anatomische weetjes over de schildpad voor de liefhebbers: Schildpadden zijn koudbloedige dieren, maar zijn meestal toch enkele graden warmer dan omgevingstemperatuur omwille van hun hoge metabolisme. Verder is de plaats in het schild beperkt. Zodanig zelfs dat wanneer een schildpad zich terugtrekt in zijn of haar schild, die alle lucht uit de zijn of haar longen moet persen om plaats te maken. Het is er dus niet zo comfortabel als je zou denken.

Op donderdag is er weer veel te doen.  NFK neemt namelijk deel aan VRG’s Interfacultair Welsprekendheidstornooi. Je kan van 20u tot 0u komen kijken of NFK’s titelverdediger Hans De Mey, wiens vele gelijkenissen met een schildpad niet formeel door ondergetekende bevestigd worden,  een derde opeenvolgende trofee in de wacht kan slepen.  Indien je al dat gepraat maar wat saai vindt, kan je vanaf 20u ook terecht in fakbar Letteren (Blijde Inkomststraat 11, Leuven) waar NFK samen met Eoos, de faculteitskring voor studenten taal- en regiostudies, een IKEA TD organiseert. Dat belooft een zotte bedoening te worden!

Vrijdag is het naar goede gewoonte broodmaaltijd in de lounge. Je kan er tussen 12u en 14u ’s middags brood en beleg  à volonté komen eten voor de schappelijke prijs van 2 euro. Er zijn nog zekerheden in het leven!

Zo, dat was het weer voor deze week. Hopelijk tot de volgende keer, en neem voor nu zeker nog mee dat schildpadden niet zo goed kunnen horen omdat hun trommelvlies volledig bedekt is met huid!