Wegwijzer 18-12-2017

///WEGWIJZER///

Dag beste lezers, en welkom bij wat alweer de laatste WegWijzer van het semester is. Het leven gaat toch snel als je plezier maakt, is het niet?  Ik weet niet hoe het zit met u, maar voor mij wordt het in ieder geval een zeer emotioneel afscheid. Maar maak je geen zorgen, in het tweede semester zijn we er weer met nog meer jolijt en dolle fratsen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Omdat er deze week zeer weinig te doen is, is het thema de eeuwige en grenzeloze leegte zijn die uiteindelijk alles wat we ooit kenden zal omvatten eens absolute entropie bereikt is. Grapje, we gaan het over iets veel deprimerender hebben: studietips!

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is er niets te doen (ook geen fakbar op dinsdag L ). Behalve studeren natuurlijk. Hier zijn enkele tips:

  • Maak samenvattingen. Wanneer je de leerstof gestructureerd hebt op papier, is ze ook gestructureerd in je hoofd.
  • Zorg ervoor dat je studieomgeving netjes is en laat je computer, gsm, typmachine en strijkijzer even achterwege. Chaos en technologie kunnen je enkel afleiden van wat echt telt: presteren.
  • Maak een studieplanning. Zo voorkom je dat je op het laatste moment voor heel veel werk staat.
  • Lukt het even niet? Neem dan een pauze. Het heeft geen zin te blijven proberen als iets niet lukt. Ga liever even eens buiten of spring wat op en neer om je bloedcirculatie weer op gang te krijgen.
  • Zorg ervoor dat je genoeg nachtrust krijgt. Wanneer je niet voldoende slaapt kunnen je concentratievermogen, korte termijngeheugen en motivatie eronder lijden.

Gelukkig zijn er nog constanten in het leven. Kom gerust nog een laatste keer langs bij de broodmaaltijd vrijdag van 12u tot 14u in de lounge om wat vezeltjes en mineraaltjes op te doen. Bij deze  geef ik nog een laatste tip voor ik jullie gedag zeg:

  • Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven.

Zo dat was het weer voor dit semester beste lezers. Hopelijk tot volgend semester!