Wegwijzer 18/11/2019

Dinsdag 19/11

12:30 – 14:00 Philosophy and the world out there

HIW lokaal S 01.14

In deze sessies gaat de filosofie in dialoog met de hedendaagse samenleving en worden discussies tussen studenten en academische werknemers van de onderzoekscentra van het instituut aangemoedigd en bevorderd.

Deze tweede edities gaat over menselijke rassen.

Menselijke rassen bestaan niet. Dat is wat biologen en antropologen ons vertellen. Maar wat bedoelen ze daar dan precies mee? In ieder geval, niet iedereen is daarvan overtuigd. Vele filosofen en wetenschappers blijven geloven dat rassen wel bestaan. Olivier Lemeire zal uitleggen dat het voortdurende debat over de werkelijkheid van rassen vooral teruggaat op filosofische reflectie over de betekenis van de termen ‘ras’ en ‘werkelijkheid’ en niet op onenigheid over de biologische feiten. Het is belangrijk om dit in te zien aangezien de argumenten die gegeven worden voor het bestaan van rassen vaak verkeerd begrepen worden wanneer ze in de wereld terechtkomen.

Meer informatie over ‘Philosophy and the world out there’ kan je vinden op de website van het HIW: https://hiw.kuleuven.be/en/news-events/events/philosophy-and-the-world-out-there

21:00 – 00:00 Fakbar

Kom zeker naar onze wekelijkse fakbaravond in de lounge!

 

Woensdag 20/11

20:00 – 23:00 Games Night

HIW, NFK Lounge

Heb je last van mid-semester blues? Kan je je geen nachtje uit veroorloven? Wil je gewoon rustig samenkomen met vrienden?

NFK is hier voor jullie met een gezellige avond gezelschapsspelletjes spelen in de lounge! Kom zeker langs en leer je medestudenten beter kennen.

PS: Er zullen een aantal gratis pintjes zijn, dus wees er vroeg bij 🙂
Voel je vrij om eigen drank mee te brengen!

20:00 – 23:00 International Movie Night: India

HIW Lokaal S 01.14

Welkom op alweer een volgende editie van onze Movie Nights! Deze avond kijken we naar ‘Haider’ door Vishal Bhardwaj.

Na de film zal er tijd zijn om deze te bespreken. Abheer Singh brengt de discussie op gang met een filosofische reflectie over de film.

 

Vrijdag 22/11

12:00 – 14:00 Hasta la Pasta, Pesto Digesto

Het is tijd voor een speciale broodmaaltijd! Op 22 november verwennen wij jullie met Pasta Pesto à volonté voor slechts €2.5 of €1.5 indien je zelf je vaat wast!