WegWijzer 15-05-2017

Beste filosofen, de tijd vliegt! Dit is alweer de laatste wegwijzer van het academiejaar. Met spijt in het hart delen we je voor de laatste keer mee wat er nog allemaal op het NFK-programma staat. Bij deze wegwijzer vind je telkens een toepasselijk liedje voor de nakende examens, kwestie van jullie mentaal voor te bereiden.

Luister naar Jimmy Wahlsteen’s ‘Shifts of attention’. We hopen voor jou dat jij jouw aandacht op één ding kan toespitsen: studeren… Succes!

Op dinsdag vindt de machtsoverdracht-fak plaats. Het huidige triumviraat geeft de fakkel (of eerder hamer) door aan de helden van volgend jaar! Begeef je een laatste keer naar het geliefde M-Café vanaf 21:00 en geniet van een traktatie door de nieuwe ploeg!

Marco Borsato schreef het nummer ‘Afscheid nemen bestaat niet’. Van zijn carrière heeft hij dat blijkbaar ondertussen alsnog gedaan, dus dat valt te bediscussiëren. Zie dat jij niet failliet gaat tijdens de examens!

Donderdag is er om 20:00 een lezing. Ph.D. Stine Zink Kaasgaard uit Denemarken zal volgende lezing geven: ‘Kierkegaard: out of many one —or does the plural remain?’ Het gaat om de vraag of er een singulariteit gevonden kan worden of dat de vele verschillende stemmen van deze auteur blijven. Ook wordt er nagedacht over de mogelijkheid van consensus wanneer filosofie zich in het midden van het leven bevindt, en daarmee altijd op de rand staat van het verloren zijn.

Dit nummer kan je een hart onder de riem steken in de barre examentijden. Brul ‘I don’t want to die’ van Ryan Power mee de komende maand!

Vrijdag is het broodmaaltijd! De formule ken je ondertussen al wel: 12:00-14:00, all you can eat (maar ken je grenzen), lounge, €1,5!

Uiteindelijk komt de verlossing! Uiteindelijk is het gerechtvaardigd naar ‘I shall be released’ van The Band te luisteren. Zet het alvast eens op, smachtend naar de eindmeet.

EXTRA

De nieuwe DeWijzer is uit!!! Hij ligt verspreid over het HIW. Je hoeft niet eens te zoeken om hem te vinden, want hij duikt overal op. Geniet ervan!

Evalueer jouw opleiding! Ben je (mogelijk) afstuderend? Geef dan je mening over de volledige Bachelor/Master! Vul de bevraging in die jou werd toegestuurd door prof. Heysse en maak ons allen blij. De volgende generaties hebben er baat bij. En… bij een uitermate hoge responsgraad zouden we eventueel, wie weet, misschien kunnen bekomen dat prof. Heysse trakteert in de fakbar??! [hint hint]

De laatste week (22/05-26/05) is er geen fakbar en geen broodmaaltijd.