WegWijzer 10/12/18

Welkom liefste lezers bij de voorlaatste wekelijkse folder van NFK van dit semester.  Het thema van deze week is: W/L Cave

Maandag 10/12

13:00-14:00 Brainstorm Increased Tuiton Fees
We organiseren een brainstormsessie waar we samen nadenken over de verhoogde studiekosten. @ HIW, room S

Fun Fact: W/ L Cave maakt deel uit van de Fairy Cave Quarry-groep grotten tussen Stoke St Michael en Oakhill in de kalksteen van de Mendip Hills, in Somerset, Engeland.

Dinsdag 11/12

21:00- ….. Fakbar
De ideale plek om gezellig wat alcohol te consumeren en te socializen met mensen.

Fun Fact: Het is vernoemd naar de initialen van zijn ontdekkers, Bob Whitaker en Jerry Lavis, en werd voor het eerst betreden in de zomer van 1967. Het was de eerste belangrijke grot die werd ontdekt na de verwoesting van Balch Cave in dezelfde (Fairy Cave) steengroeve.

Woensdag 12/12

18:30-23:00 NFK Christmas Dinner
We zijn verheugd jullie allemaal uit te nodigen voor het jaarlijkse kerstdiner van NFK! Volgens traditie vieren we deze prachtige feestdag met de gemeenschap in ons achterhoofd: elke student, professor, alumnus/-a en andere medewerker van de faculteit wordt uitgenodigd op deze grootse dag om met ons mee te vieren. Zoals altijd zal het diner voorafgegaan worden door een wake, die wordt gehouden in de kapel van Leo XIII. Deze wake begint om 16:30 en duurt ongeveer een half uur. Om 18.00 uur is er een (gratis) receptie gevolgd door het diner dat begint om 18.30 uur en zal doorgaan in Zaal Floreal, Mechelsesteenweg 358, 3020 Herent. Deze locatie is makkelijk te bereiken met de bus of de trein, maar houd er rekening mee dat de laatste bus naar Leuven om 23:22 uur vertrekt en de laatste trein om 00:11 uur! Omdat we willen dat iedereen kan meedoen, is een veganistische optie altijd beschikbaar. Kaartjes voor het diner zijn verkrijgbaar bij de cudi (dus NIET in de bibliotheek!), bij de fakbar en bij online inschrijving en betaling! Wacht niet te lang met het kopen van tickets, want het kerstfeest is elk jaar uitverkocht. De prijs van de tickets is €12 voor studenten en €15 voor professoren.

Fun Fact: Hoewel hij kort was, was hij buitengewoon goed versierd met calcietformaties en eindigde het in een grote kamer met een prachtige zijgrot genaamd Pink Pool Chamber. Het is vrijwel zeker een onderdeel van het Balch-grottenstelsel en is de link tussen Balch Cave en de andere systemen in Fairy Cave Quarry, namelijk Shatter Cave en Withyhill Cave.

Donderdag  13/12

We organiseren geen activiteiten op deze dag 🙁

Vrijdag 14/12

12:00-14:00 Broodmaaltijd
Kom gezellig wat brood en andere voedingswaren waar onder kaas en andere diversen consumeren in de lounge van het HIW voor maar €1,5.

Fun Fact: De link werd bewezen door een graafproject uitgevoerd door Pete Rose en Nick Chipchase van de Cerberus Spelaeological Society, waarvan het hoofdkwartier vroeger grenste aan de steengroeve. Pink Pool Chamber is verbonden met de eerste kamer in Shatter Cave door een smalle passage die is geopend door explosieven van de bovengenoemde personen.