Wegwijzer 09-10-2017

Gegroet, beste filosofen en sympathisanten, en welkom bij deze WegWijzer.  Het thema van deze week werd op arbitraire wijze bepaald door mijn bevallige en onwetende assistent, met als gevolg dat we het gaan hebben over de pterodactylus antiquus, pterodactylus voor de vrienden. De pterodactylus was pterosauriër die vermoedelijk leefde tijdens de late Jura.  De naam pterodactylus werd gegeven door Georges Cuvier in 1809. Dat is veel later dan het uitsterven van de laatste pterodactylus, dus hoe zij zich als soort bij deze naam zouden voelen, zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Op maandag organiseert NFK niets. Je bent dus vrij om je tijd met andere zaken te vullen zoals: je verdiepen in de paleontologie, kattenfilmpjes te bekijken of te reflecteren over het feit dat de pterodactylus net als de mens middenhandsbeenderen had…  De opties zijn eindeloos.  Je kan je ook inschrijven voor de leesgroep Chinese filosofie die door twee doctoraatsstudenten word georganiseerd.  De  besproken teksten zullen gehaald worden uit “A source book in Chinese Philosophy” uit  1969. Er is geen voorkennis vereist.  Geïnteresseerden en mensen met vragen kunnen een mail sturen naar Dashan.Xu@student.kuleuven.be.  Plaats en tijdstip volgen nog.

Dinsdagavond kan u vanaf 21u in het M-café in de Savoyestraat terecht voor het Fakfeest. Er zal net als iedere andere dinsdagavond plaats zijn voor zij die in de zin van het leven of uitgestorven vliegende reptielsoorten willen bediscussiëren.   Wie echter de benen los wil gooien op de wilde tunes van  lokale DJ-talenten Toine en Sigi, kan dat ook komen doen op de eerste verdieping van de fakbar die daarvoor speciaal is vrijgemaakt.

Leuk weetje: oorspronkelijk werd gedacht dat er  meer dan 105 verschillende soorten waren van het geslacht “pterodactylus”. Later leerde men dat er weinig reden was om deze kwajongens op te delen in verschillende soorten en begon men soorten samen te voegen. Vandaag de dag is er slechts één erkende soort: de pterodactylus antiquus.

Woensdagavond organiseert het NFK cultuurteam een filmavond.  Filmenthousiasten en dergelijke mogen zich voor deze activiteit om 21u verzamelen bij Aula C van het HIW. We gaan niet naar een documentaire over het Juratijdperk, maar wel  naar “The Skin I Live In” van Pedro Almodóvar kijken. Een kleine bijdrage mag maar dit evenement is helemaal gratis, zeker komen dus!

Donderdag dan, kunnen zowel sportievelingen, boekenfanaten en personen die zich als beiden identificeren zich uitleven tijdens het zwerkbaltoernooi. Dit zal rond 14u beginnen  op het HIW. Alle benodigdheden zullen voorzien zijn. Vliegen wordt helaas niet toegestaan door de zwaartekracht, noch op een bezemsteel, noch op een pterodactylus. Hoewel de pterodactylus wel kon vliegen was hij helemaal niet zo groot als films soms voorstellen.  Een spanwijdte van ongeveer een meter lijkt een realistische  schatting te zijn.  Een ideaal huisdier, toch?

Vrijdagmiddag kan je naar gewoonte in de lounge terecht voor de broodmaaltijd van 12u tot 14u. De prijzen hiervan zijn niet opgeslagen.  Er zijn nog zekerheden in het leven.

In het weekend organiseert NFK ook een eerstejaarsweekend, voor al wie nieuw is aan het HIW en zijn medefilosofen wat beter wil leren kennen. Dit zal doorgaan in Laan op Vurten 61, 3581 Beringen. Er wordt ook verzameld in Leuven, maar meer informatie daarover volgt nog.  Het is aangeraden slaapgerei, bestek en de nodige kleding mee te nemen.  Je kan je nog in of uitschrijven tot woensdag 11 oktober.

Met collegiale groeten en de mazzel!