WegWijzer  03/12/18

Welkom liefste lezers bij de wekelijkse folder van NFK met al onze activiteiten voor de komende week.  Het thema van deze week is: Regenval op andere planeten

Maandag 03/12

We organiseren geen activiteiten op deze dag 🙁

Dinsdag 04/12

21:00- …..  Fakbar
De ideale plek om gezellig wat alcohol te drinken en te socializen met mensen in onze cozy fakbar @ M-Café

Fun Fact: Volgens sommige bevindingen valt er diamantregen onder meer op Saturnus, Neptunus en Jupiter, maar Saturnus heeft daar misschien de beste voorwaarden voor. De intense bliksemstormen van Saturnus (10 slagen per seconde!) Kunnen ervoor zorgen dat de methaanmoleculen in de atmosfeer uiteenvallen, waardoor de koolstofatomen vrij kunnen zweven en op de grond vallen. Ze transformeren in grafiet terwijl ze door de dichte, gelaagde atmosfeer van Saturn reizen en uiteindelijk onder druk komen te staan en ​​in kleine diamantjes transformeren (de meeste zijn minder dan een millimeter in diameter).

Woensdag 05/12

16:00-18:00 Open Education Meeting
Als je wat inspraak wil hebben over het onderwijsbeleid op het HIW kom dan zeker is langs @HIW, room S

Fun Fact: Niet echt gesteld op diamanten? Ga naar Venus voor heel warme zwavelzuurregen. De atmosfeer van Venus zit vol met zwavelzuurwolken, maar omdat het oppervlak van de planeet zweeft bij 480 graden Celsius, komt de regen slechts ongeveer 25 kilometer  naar de oppervlakte voordat het een gas wordt.  20:00-00:00 Sinterklaascantus Cantus met sinterklaasliedjes, en de enige echte Sinterklaas komt ook langs natuurlijk. De prijs is €13 voor leden (iedereen die filosofie studeert is automatisch een lid), €15 voor niet-leden, of €5 als je op water wilt cantussen. Je kan je inschrijven in de fakbar of aan de kassa op de cantus zelf. Begint om 20h30 stipt @Rumba&Co Fun Fact: De buitenzonnewendige planeet OGLE-TR-56b in het sterrenbeeld Boogschutter, wordt verondersteld dat het ijzeren regen heeft.

Donderdag  06/12

13:30-22:00 Weltschmerz: Movies in the lounge
Nood aan een dagje niks doen na onze cantus? Wij gaan de hele dag (Kerst)films vertonen in de lounge! Suggesties voor films zijn altijd welkom. Breng zeker je deken en snacks mee!

Fun Fact: Op Titan, de grootste maan van Saturnus, zijn er ijzige methaanstormen. Net zoals de aarde een waterkringloop heeft, heeft Titan een methaancyclus: er zijn seizoensregens, de methaanregen vult meren op, de meren verdampen uiteindelijk en de damp stijgt op in de wolken, waardoor het geheel opnieuw begint. Methaan is in vloeibare vorm op Titan omdat de oppervlaktetemperatuur er extreem koud is: minus 179 graden Celsius.

Vrijdag 07/12

12:00-14:00 Broodmaaltijd
Kom gezellig wat brood en andere voedingswaren waar onder kaas en andere diversen consumeren in de lounge van het HIW voor maar €1,5.

Fun Fact: Er is vloeibare heliumregen op Jupiter en zuivere plasmaregen op de zon.