Praesidium

Praesidium 2020-2021

Praeses: Liesa

Liesa’s functie is ervoor te zorgen dat alle puzzelstukjes passen en de puzzel samen blijft. Ze zal het stukje zijn tussen de faculteit en NFK, zowel wat betreft de studentenwerking als wat betreft de studentenvertegenwoordiging. Ze zal het overzicht hebben over het praesidium en zal er alles aan doen opdat het praesidium een goed (samen)werkend geheel blijft, dat elk stukje van de puzzel zijn functie vervult zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen. Ze zal haar uiterste best doen zodat elke student aan het HIW zijn plaats in de puzzel kan vinden.

 

Vice-praeses: Ian

Hallokes, dit is Ian, jullie opkomende Vice-Praeses. Ian is een fantastisch menselijk exemplaar dat houdt van yoghurt, sport, boiten met de boys en vanzelfsprekend, zoals iedere filosofiestudent, seizing the means of production (want er waart een spook door Europa). Hij staat bekend om zijn rustige houding die hij altijd weet te bewaren, want al zit het leven soms tegen, dan kan je tenminste thuis gaan uithuilen indien nodig. Als Vice-Praeses zal hij nooit twijfelen om de gezondste optie te kiezen met een onberispelijke vastberadenheid zodat iedereen binnen en buiten het Praesidium zich welkom voelt op het HIW. Zijn grootste occupatie volgend jaar wordt Liesa helpen met haar zware werk als Praeses. Hun niet zo contradictorische, maar eerder complementaire, persoonlijkheden zullen een belangrijke rol spelen in de algemene werking van NFK, ons geliefd Praesidium. Zo zullen ze paraat staan om te streven naar een welvarende, vloeiend functionerende studentenkring. Op deze manier kan NFK opnieuw haar volledig potentieel bereiken na de globale pandemie.

 

Treasurers: Emma VM & Marie M

Laat je niet misleiden door hun goedlachse snoetjes, Emma en Marie zullen hun job als schatbewaarders streng maar rechtvaardig uitoefenen. Als schatbewaarders is het niet simpelweg hun taak om op de (bijna lege) NFK-schatkist te passen, maar om ervoor te zorgen dat NFK jullie naar hartenlust kan laten genieten van de meest buitengewone, fenomenaal fantastische of heerlijk ontspannende activiteiten. Net zoals het belangrijk is om onszelf gezond te houden, moeten we immers ook NFK gezond houden. Dat is de heilige taak van Emma en Marie.

 

PR: Nina & David

Ben je de weg kwijt tussen bergen van informatie? Heb je 1001+ prangende vragen? Geen zorgen, Nina en David van functie PR staan voor je klaar! Van hen kom je alles te weten wat je moet weten. Spijtig genoeg hebben we het hier niet over je diepe existentiële vragen. Maar voor de praktische kant van student zijn aan het HIW, staat ze klaar om je te helpen. Nina heeft een luide en heldere stem. Ze heeft geen luidspreker nodig om een boodschap over te brengen. David staat bekend om zijn non-stop gebabbel. Hij praat tijdens het middageten, presentaties, de les, feestjes en zelfs wanneer hij slaapt. Je kan David over alle soorten onderwerpen horen discussiëren (maar vooral over de inherente gebreken van het kapitalisme). Ze kennen alle sappige details van de Facebookpagina en messenger, Instagram, website, e-mail, en nog veel meer zaken achter de schermen. Als een van de leden van het praesidium confuus praat, zijn ze er om de boodschap helder en onderscheiden tot bij jou te brengen.

 

Onderwijs: Radu, Sapfo, Marte, Liesa & Emma M

Team Onderwijs verdedigt de belangen van de filosofiestudenten en geeft hen een stem om problemen aan te kaarten, terwijl ze de ideeën van de faculteit respecteren. Ze willen de studentenvertegenwoordiging meer promoten. De belangrijkste manier om studenten te vertegenwoordigen is met de open onderwijsvergaderingen. Ze willen deze bekender maken zodat er meer studenten naartoe komen om hun mening over allerlei onderwerpen te geven. Deze representatieve mening zullen ze dan verdedigen zowel op facultair als universitair niveau. Het systeem van de studentenvertegenwoordiging is bijna zo ingewikkeld als een les logica, maar dat de studenten op de best mogelijke manier vertegenwoordig zullen worden is logisch! Ze willen de vertegenwoordiging makkelijker en zichtbaarder maken en meer gebruik maken van de NFK Onderwijs facebookpagina, zodat studenten weten dat ze vertegenwoordigd zijn.

Als een studentenvertegenwoordiger wil Marte altijd aanspreekbaar zijn en openstaan voor elke student zodat ze zich op hun gemak voelen om hun positieve of negatieve feedback op het onderwijs te geven. Radu, die lid is van zowel team Onderwijs als team Social, wil deze beide functies samenbrengen. Hij wil studenten met autisme helpen, uitstelgedrag verhelpen en leuke en verrijkende activiteiten organiseren. Sapfo is de existentialist bij wie je met al je opmerkingen over lessen onderwijs aan het HIW terecht kan en ze staat altijd open voor eender welke vragen die je hebt (inclusief filosofische). Van het wilde westen komt Emma, die niet zal aarzelen elke vraag of elk probleem aan te pakken dat op haar pad komt. Liesa ten slotte zal het overzicht bewaren over de verschillende manieren waarop filosofiestudenten vertegenwoordigd worden en zal alles in goede banen leiden.


 

Broodmaaltijd: Marit

Als de week vordert en je het beu geraakt weeral dezelfde pasta in je vuile keuken te eten en de smakeloze aardappelen van de Alma (hoewel ze er wel heel vriendelijk zijn), dan hebben we goed nieuws voor jou: je redding is nabij! Elke vrijdagmiddag kan je genieten van een heerlijke, stijlvolle lunch met het charismatische NFK-lid Marit, die je warm verwelkomt en je het gevoel geeft dat je in een vijfsterrenrestaurant aan het eten bent. En het beste van al is: je zult er niet blut door zijn! Want onze broodmaaltijd is goedkoop en dus een gezonde investering in je dieet, je portemonnee en je mentale gezondheid.

 

CUDI: Robin & Marit

Elke dag komen de meest brandende vragen op in het hoofd van een filosoof. Welke hypothetische betekenis van ‘kunnen’ is er in een deterministische wereld? Waarom wou Karl Marx een revolutie? Hoe kan ik subtiel Vergauwens hart voor mij winnen? Wat is de betekenis van het leven? Het goede nieuws is: je kan alle antwoorden vinden in de cursussen en readers! En die cursussen en readers kan je vinden bij de cursusdienst van NFK in de NFK Lounge in de kelder van het HIW. Dus aarzel niet om ons een bezoekje te brengen en kom je boeken vol wijsheid en antwoorden op al je brandende levensvragen halen. Robin en Marit zullen blij zijn je te kunnen helpen. Je kan hier ook NFK merchandise kopen, zoals leuke t-shirts en truien in een variëteit aan kleuren, of een gloednieuwe codex. Meer dan genoeg redenen dus om ons te komen bezoeken zou ik zeggen, al is het maar om een praatje te slaan.

 

Cultuur: Tycho, Filip, Thomas & Kiran

Voor een 20/20 Cultuurjaar, zou geen enkele filosofiestudent het privilege van de Schone Kunsten mogen ontzegd worden. Elk geïnspireerd door hun eigen Muzen zijn deze vier Byroniaanse helden hier om jullie zielen te redden van een  verstoken Woestenij van cultuurloosheid en jullie een ongeziene wereld van culturele pracht te introduceren. Ze zullen elk hun eigen herculische taak op zich nemen in deze glorieuze onderneming. Tussen Kitsch en Filistijnen zal Filip niet schuw zijn van het navigeren van elke Kunsttentoonstelling die op zijn pad komt. Tycho zal gelegenheden orkestreren om het Talent te vieren dat in ieder van ons sluimert en hij zal onze oren verblijden met Zang en Rijm. Geconfronteerd met een veelheid aan films, moet men zich geen zorgen maken want Thomas zal de crème de la crème van films selecteren, ongeacht hun bekendheid of obscuriteit. Gewapend met de Literaire Canon zal Kiran de Erudiete krachten vervoegen in de Epische Oorlog tegen ongeletterdheid en onwetendheid.

 

Fakbar: Glen & Ian

Hallo, dit fijne specimen is Glen en deze beminnelijke man is Ian en zij zijn de knappe gezichten van team Fakbar. Momenteel is hun Fakbar even afwezig als hun liefdesleven, dus zullen ze volgend jaar op zoek gaan naar beide (als je hen wilt helpen met een van deze ondernemingen, slide in hun DM’s). Om een Fakbar behoorlijk te laten functioneren, zullen ze iedereen van de dranken voorzien die hun nacht het meest passen, gaande van een koud biertje naar een warme tas thee. De visie van team Fakbar is mensen opnieuw samen te brengen zodat iedereen elkaar kan leren kennen terwijl ze gezellig een praatje slaan (en ons voorzien van geld natuurlijk, ook al is Glen een vuile Marxist xoxo Ian).

 

Social: Alex, Radu & Karlien

We hebben allemaal een beeld in ons hoofd van de stereotypische filosofiestudent: het hoofd in de wolken, met een fetisj voor vreemde concepten en soms andere dingen… en hier aan het HIW vullen we zeker het brede spectrum van eigenzinnigheid. Maar dat maakt allemaal niets uit voor de leden van team Social, want iedereen is welkom bij hun wekelijkse exorcisme, buitenaardse demonstraties en gemeenschappelijke baden. Social focust op integratie en het vieren van iedereen en alles. Wanneer je hen een bezoekje brengt, zal je ontvangen worden met een gigantische lach en misschien zelfs een high five als je geluk hebt.  Of je nu je zonden moet wegdrinken of er net nieuwe creëren, je kan ze waarschijnlijk vinden in de pas geverfde (yum) kelder van het HIW, beter gekend als de Lounge. De coördinator van Social is Alex, die misschien wel of misschien niet de meest Britse persoon is die je ooit zal ontmoeten en die je waarschijnlijk zal begroeten met een wrange lach, gevolgd door het vriendelijk aanbieden van een tequila shot. Radu komt naar ons vanuit de 15de eeuw en ziet zichzelf als een vorm van Vlad Dracula, onverschrokken en hongerig naar gerechtigheid. Ten laatste hebben we Karlien, volkomen vreugde in menselijke vorm, zou verantwoordelijk kunnen zijn voor de lach op de gezichten van kinderen. Dus, kom zeker naar hun evenementen: je maakt gegarandeerd vrienden, maar er zijn geen garanties dat je niet betrokken wordt in een of ander piramide schema.

 

Sport: Ewout, Filip & Thomas

WIJ ZIJN NFK WIJ DOEN SPORT: volleybal, basketbal, voetbal, zaalvoetbal en elk ander ding dat beweging impliceert! WIJ ZIJN SPORT WIJ DOEN NFK

 

Vrijwilligers: Luca & Marie E

Met trots presenteren wij jullie onze twee betrouwbare vrijwilligers. Voor iedereen die nog nooit gehoord heeft van Luca, onder welke steen leven jullie? Hij is een sterke pilaar van NFK. Na drie jaar vol energie en enthousiasme heeft hij er nog steeds over. Hij is klaar voor een vierde jaar, maar zijn jullie dat ook? Marie’s aanwezigheid, waar je misschien aan gewend bent geraakt door de broodmaaltijd van vorig jaar, zal iedereens hart verwarmen en zal je opvrolijken wanneer je haar tegenkomt! Haar spontaniteit en sociale skills zouden je zelfs jaloers kunnen maken. Nogal een overduidelijk feit, maar ze zien er allebei ook geweldig uit op foto’s!

 

Feest: Edna, Hannah, David, Karlien & Dennis

Voor de feestbeesten onder ons zal team Feest jullie de coolste feestjes van Leuven brengen. Voor de mensen die geen feestbeesten zijn, zullen ze ook gezellige samenkomsten onder vrienden organiseren. Als je in de stemming bent om te dansen, kan je jezelf laten gaan en schaamteloos dansen met Hannah. De tooghangers kunnen hun vleugels uitslaan met Dennis en gewoon een leuk praatje slaan. Als je niet zo’n danser bent, maar je nog steeds op de dansvloer wil wagen, kan je een verhitte discussie voeren met David omringd door de dancing queens. Als je iemand bent die gewoon keihard wilt meezingen met de grootste hits aller tijden, kan je Edna helpen gehoorschade te veroorzaken aan de mensen rondom jullie. Ondertussen zal Karlien de geïnteresseerden meenemen op avontuur, altijd leuk om iets obscuur te doen om de nacht te eindigen! (Wat zou er kunnen misgaan?) Tenslotte wil Feest gewoon dat je de tijd van je leven hebt op de meest geweldige evenementen in Leuven!

 

Zeitgeist: Sapfo & Mehmet

Zeitgeist zal zijn uiterste best doen ‘to make student journals great again’ met vreemde evenementen die je zullen doen denken: “waarom doet het tijdschrift dit allemaal?”. Natuurlijk kan je nog steeds die tirade over hedendaagse problematiek, je obscure poëzie en zelfs je entopische grafomanie indienen voor hopelijk meer frequentie edities van Zeitgeist!Herinner je je alle coole kinderen die schreven voor Les Temps Modernes rond de jaren ’40, die we elke week moeten lezen? Tijdschriften, niet die saaie peer-reviewed, waren cruciaal voor de ontwikkeling van individuele filosofen in hun jeugd. Als team Zeitgeist erin slaagt een gemeenschap te creëren en regelmatige maar boeiende vergaderingen, zijn ze er zeker van dat iedereen er van zal genieten en profiteren.Je zal Sapfo waarschijnlijk het vaakst zien, aangezien zij de enige sociaal capabele is van de groep. Zeg geen gekke dingen over Aristoteles en complimenteer nooit Stanislavski in haar bijzijn. Ze is ook een professionele actrice, hoe cool is dat? Mehmet, a.k.a rocker metalhead, is de poster-boy en de verachtte Zizekian. Bij hem kan je terecht voor eeuwige dronken politieke gesprekken die op een of andere manier psychoanalyse kunnen bevatten. Hem zou je het vaakst kunnen horen als ze erin slagen onze Zeitgeist Radio op te zetten dit jaar! Als ze een rare interdisciplinaire workshop en leesgroep organiseren, steek het dan op Remzi. Je kan hem in de lounge horen tekeergaan over Irigaray, hedendaagse Japanse esthetiek of obscure Ottomaanse kunstenaars. Ze zijn allen enthousiast om jou nog meer Zeitgeist te brengen, om te lezen en te luisteren!