Over NFK

WAT IS NFK?

NFK is een studentenvereniging door filosofiestudenten, voor filosofiestudenten. We zijn verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KULeuven. Het doel van een studentenvereniging is om haar leden te verbinden, te helpen en te amuseren, maar NFK is zo veel meer. De NFK presidiumleden zullen hun hart en ziel steken in de debatten, leesgroepen, feestjes… die ze voor je zullen organiseren. NFK zal ook het orgaan zijn dat je op verschillende niveaus vertegenwoordigt, voornamelijk op onderwijsvlak. We willen ervoor zorgen dat zowel de ‘feestbeesten’ als de ‘geef-mij-maar-een-goed-boek-mensen’ zich bij ons thuis voelen.

We organiseren verschillende kleine en grote evenementen en hebben voor ieder wat wils, zowel voor cultuurliefhebbers, boekenwurmen als feestbeesten en zelfs sportfanaten. Zo brengt bijvoorbeeld onze broodmaaltijd op vrijdag (brood, beleg en gezelligheid voor €1,50) wekelijks mensen samen. We faciliteren ook wekelijkse bijeenkomsten van lees-groepen. Een ander terugkerend evenement is de International Movienights. Andere activiteiten zijn jaarlijks, zoals een eerstejaarsweekend, ons stijlvolle kerstfeest en even stijlvol galabal, de cultuurreis en de ‘open expo’, waar kunstzinnige filosofiestudenten hun werk tentoon kunnen stellen. We organiseren ook wel eens een gezellige spelletjesavond en evengoed zijn er cantussen en TD’s. Iedereen vindt zijn gading in ons aanbod. 

Goed om te weten

  • Iedere filosofiestudent is automatisch lid van NFK. We kiezen ervoor geen lidgeld te vragen. Dit betekent dat je op ieder moment eender welke NFK activiteit kan bijwonen, dat je tegen bodemprijzen je cursussen kan kopen in onze ‘cudi’ en altijd bij ons terecht kan voor je onderwijsgerelateerde vragen of opmerkingen.
  • Ook leuk om te weten: we houden geen studentendopen. We vinden niet dat je iets te bewijzen hebt. Je keuze voor filosofie maakt je al een van ons.
  • Omdat elke filosoof brandstof nodig heeft biedt NKF koffie en thee aan tegen vrije bijdrage in onze studentenlounge. Onze lounge is in de kelder van het instituut, en is open eender wanneer het instituut open is. Nestel je maar gezellig in één van onze zetels of warm je maaltijd op in onze microgolfoven. En nog een pluspunt: je vindt er altijd wel iemand voor een gezellig babbeltje of een grote filosofische discussie.
  • Een laatste belangrijk weetje: NFK heeft een cursusdienst (‘cudi’). Dit wil zeggen dat we geprinte readers aan drukprijs verkopen. We kunnen geen boeken verkopen en we kunnen alleen de readers verkopen die proffen ons zenden. De cudi is in de kelder, naast de studentenkitchenette, en de openingsuren staan op de website www.nfk.be en op de Facebookpagina. De eerste week na het drukken wordt de cursus ook in het betreffende leslokaal verkocht. De cudi is open vanaf de tweede.

Hoe bereik je ons?

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief, de wegwijzer. Vul hiervoor je e-mailadres in het kadertje dat je op onze website vindt, onder de foto’s, kalender en Twitter. Word ook lid van de Facebook groep ‘Philosophy Students KU Leuven’ en like de NFK facebook paginaVoor onderwijsgerelateerde vragen en opmerkingen kan je ons onderwijsteam contacteren via onderwijs@nfk.beOm de cudi te bereiken: cudi@nfk.beVoor algemene vragen en opmerkingen kan je mailen naar preses@nfk.be, vice@nfk.be, ons een Facebookberichtje sturen, of één van onze praesidiumleden aanspreken. Je zal altijd wel iemand van ons op het HIW vinden!

Geschiedenis

In 2010 gingen de redactie van deWijzer op zoek naar de geschiedenis van NFK. Het resultaat van deze zoektocht kan je nu online bekijken.