Faculty Stars

Dat filosofen fervente liefhebbers zijn van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft was al bekend. Maar nu hebben we als faculteit de kans om aan heel de wereld te laten zien dat we ook fanatieke beoefenaars van de kunsten zijn. Met het project Faculty Stars geeft de cultuurdienst van de K.U Leuven alle studenten die kunstzinnig aangelegd zijn de kans om te schitteren!

Eenieder die graag schildert, schrijft, danst, filmt, zingt, theater speelt of op enig andere manier met kunst bezig is, mag zijn werk in de vorm van een foto, video of tekstbestand uploaden op de website tot ten laatste 6 november.
Hierna zal een jury die bestaat uit mensen die zelf actief zijn als kunstenaar of in de kunstenwereld een selectie maken van de vijf beste werken en uit die werken zal er per faculteit een Faculty Star gekozen worden die met zijn werk een speciale plaats binnen de faculteit zal krijgen. Ook zullen alle winnaars gekoppeld worden aan een meter of peter uit de kunstenwereld die zo goed mogelijk zal aansluiten op de kunstdiscipline waarin de winnaar actief is. Voor mensen die eventueel na filosofie een carrière in de kunstenwereld ambiëren is dit een prachtige kans!

Dus houd je ervan om kunstzinnig bezig te zijn en lijkt je dit een mooie kans? Schrijf je dan in op de Faculty Stars website en zorg er voor dat je voor 6 november je werk online hebt staan!
P.S.: Vergeet niet je vrienden te vertellen over je werk, want als zij op je stemmen en je krijgt de meeste stemmen van de faculteit dan win je automatisch een plek (een “Wild Card”) bij de vijf beste kunstwerken waar uiteindelijk de winnaar uit gekozen zal worden. Hopelijk zien we je terug op de Faculty Stars website!
Voor meer info, zie ook hier.