Studentenmarathon

Een mooie aankomstboog siert het plein voor het Gymnasium, de Hit FM bus speelt melancholische live-muziek, massagetafels staan opgesteld om uitgeputte lichamen te verzorgen, de bemanning van de drankstand staat klaar om dorstige supporters te bedienen, seingevers staan tot in Bertem met bordjes te zwaaien, een 1000tal sportievelingen knoopt de veters van zijn loopschoenen, zweetdruppels laten sporen na op de mooiste wegen en bospaden van Leuven en Bertem, de strijd om persoonlijke records en overwinningen bevestigt enige dramatiek, en alomtegenwoordige voldoening aan de eindstreep tovert pijn weer gauw om tot vreugde. Welkom op de 43ste editie van de studentenmarathon!

 

Op woensdag 16 maart wordt het Leuvense Universitaire Sportcentrum weer even het denkbeeldige centrum van de stad omwille van de jaarlijkse Studentenmarathon. Via verschillende afstanden wordt getracht zoveel mogelijk lopers aan de start van het op één na grootste studentenevenement van Leuven te krijgen. Iedereen is van harte welkom op de 5km, de 10km of -als het nog iets meer voldoening moet schenken- het parcours van de halve marathon (21,2km). Om 17u30 wordt het startschot voor de halve marathon gegeven, en een kwartiertje later, om 17u45, vertrekt de trein van zowel de 5 als de 10km.

 

Inschrijven is mogelijk via de website: http://studentenmarathon.ulyssis.org. Elke deelnemer krijgt een leuk t-shirt als aandenken en maakt mits een forse inspanning kans op mooie prijzen. Ook voor de supporters is sfeer verzekerd met de HIT FM bus die tussen 16u en 20u live radio komt spelen voor de deuren van het Gymnasium. Afkoelen is mogelijk met drank aangeboden tegen zeer democratische prijzen. Wees erbij!